« Назад

Патешко филе с пюре от морков и чипс от червено цвекло

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

60 min
(3)
Време
Трудност
3 Рейтинг
Патешко филе с пюре от морков и чипс от червено цвекло
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 60 min

Правим ромбоидни разрези по кожата на патешкото филе и го овкусяваме  със сол и черен пипер, след което го поставяме в студен тиган от страната на кожата и включваме котлона – това се прави, за да се получи хрупкава коричка. Печем филето по 3 – 4 min от всяка страна, за да остане леко розово по средата.

В малка тенджера смесваме сока от портокала, канелата и захарта и след като течността кипне, я сваляме от огъня. Към нея прибавяме разтворения в малко хладка желатин. Разбъркваме сместа и я оставяме в хладилник да стегне за около час.

Сваряваме морковите и ги пасираме, след което на бавен огън прибавяме към тях маслото и сметаната. Разбъркваме до получаването на хомогенна смес и овкусяваме със сол и черен пипер.

Цвеклото нарязваме на много тънки шайби (препоръчително е главите от цвекло да не са много големи, за да изглежда чипсът по-добре), които овалваме в брашно и пържим в сгорещено олио. Когато са готови, ги отцеждаме върху кухненска хартия.

Стегналото портокалово желе пасираме – така ще получим гел, с който ще украсим ястието с помощта на пош с накрайник.

Поднасяме филето с гарнитура от морковено пюре и чипс от цвекло и точици от портокалов гел.