
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
патешко бутче патешко бутче | 1 опаковки опаковка | ||
червен лук червен лук | 2 глави глава | ||
чесън чесън | 2 глави глава | ||
пилешки бульон
пилешки бульон (или патешки) | 1 l l | ||
краве масло краве масло | 50 g g | ||
грах грах | 400 g g | ||
шунка
шунка (шварцвалдска) | 50 g g | ||
маслиново масло маслиново масло | 50 ml ml | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПатешко бутче с печен сос и грах с шварцвалдска шунка
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Овкусяваме бутчетата със сол и черен пипер и ги запечатваме от двете страни в сгорещено олио. Към тях прибавяме главите лук и чесън - разрязани на две, без да ги белим. Когато бутчетата хванат златист загар и от двете страни, добавяме маслото, след което доливаме бульона.
Прехвърляме бутчетата заедно с течността в дълбока тава, покриваме я с фолио и печем 2 h в предварително загрята на 180° С фурна. Накрая махаме фолиото и запичаме бутчетата за 15 - 20 min да хванат загар.
След това прецеждаме соса от печенето и го пасираме заедно с печените лук и чесън.
В тиган загряваме 20 ml маслиново масло и задушаваме граха, след което добавяме шунката, нарязана на ленти. Овкусяваме със сол и черен пипер. Поднасяме го като гарнитура към патешките бутчета и поливаме с печения сос.
Съвет
Домашен патешки или пилешки бульон може да приготвим, като сварим изрезки, кости или крилца от патица или пиле и оставим течността да се намали поне на половина.