Верига от любими рецепти
Празнична пуйка с чоризо и клементина по рецепта на шеф Манчев

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

цяла пуйка цяла пуйка1 бр. бр.
чоризо чоризо200 g g
сланина сланина100 g g
ориз ориз100 g g
печурки печурка200 g g
пресен лук пресен лук1 връзка връзка
чесън чесън4 скилидки скилидка
сол сол15 g g
черен пипер черен пипер10 g g
краве масло краве масло100 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон100 ml ml
червен пипер червен пипер10 g g
дафинов лист дафинов лист2 бр. бр.
мента мента4 листа лист
розмарин розмарин1 клонки клонка
клементини клементина2 бр. бр.
магданоз магданоз0,5 връзка връзка
мащерка мащерка2 - 3 стръка стрък

Празнична пуйка с чоризо и клементина

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

3:00 h
(7)

Начин на приготвяне

В тенджера сипваме 3 l вода, добавяме дафиновия лист, ментата, розмарина, 2 скилидки накълцан чесън и 5 g сол и я слагаме на котлона, дoкато се разтопи солта. Сваляме от огъня. Слагаме почистената пуйка в маринатата за около 1 h.
Задушаваме в масло гъбите, нарязаното чоризо с пресния лук, чесън, сол и черен пипер. Прибавяме ориза, доливаме бульона и оставяме, докато не изври. 
За билковото масло смесваме накълцан чесън, мащерка, магданоз и червен пипер. 
Изваждаме пуйката от маринатата и я намазваме с маслото. 
Пълним я с ориза, слагаме в тава, доливаме 2 l вода и печем първо за 1 h на 200° С, а после – още 2 h на 160° С. Периодично поливаме пуйката с бульона. 
На сух тиган запичаме разрязаната на две клементина за 3-4 мин до златисто.
Поднасяме, като отдолу слагаме ориза, отгоре – месото, и завършваме с печената клементина и сока от нея.

Купи в Lidl

ПечуркиПечурки
Печурки
07.03 - 10.03
ТОП ЦЕНА
2,99лв.