« Назад

Патешко магре с мед върху ризо неро с бадеми

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

90 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Патешко магре с мед върху ризо неро с бадеми
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 90 min

1) Извади магретата от патицата и ги почисти от пера.

2) Направи ромбоидни разрези по кожата и овкуси и от двете страни със сол и пипер.

3) Постави магретата в студен тиган на студен котлон и включи на силна степен, като започнеш готвенето от страната на кожата.

4) Готви, докато кожата стане хрупкава, а после обърни и извади от тигана.

5) Изсипи в същия тиган уискито и изгори алкохола от него. Добави меда и разбъркай. После изцеди вътре и сок от половин лимон.

6) Полей патешкото с медения сос и го запечи за 15 min на 160 – 180⁰C.

7) Свари ориза в подсолена вода с малко сол и маслиново масло. Отцеди и задуши за минутка в тиган заедно със ситно нарязаната скилидка чесън, маслото и малко маслиново масло.

8) Добави натрошените бадеми, овкуси със сол и пипер и поднеси като гарнитура към патицата.