« Назад

Телешки гювеч с лук и зеленчуци

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

240 min
(4)
Време
Трудност
4 Рейтинг
Телешки гювеч с лук и зеленчуци
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 240 min

Обелваме лука и го нарязваме на четвъртинки. Поставяме го на дъното на подходящ глинен съд (ако не разполагаме с такъв, може да използваме тава с похлупак или да използваме алуминиево фолио з апокриване).

Върху лука поставяме месото и нарязаната на дебели парчета пушена кълбъсъ. Слагаме обелените картофи и гъбите, нарязани на четвъртинки, както и чушките, морковите, чесъна, лютата чушка, нарязани на едро. Овкусяваме с всички подправки и поръсваме с олио. Добавяме доматите и телешкия бульон.

Слагаме съда в студена фурна и включваме на 160° С. Печем около 3,5 – 4 h, като накрая отстраняваме похлупака, за да се запече за 15 – 20 min.

Поднасяме в дълбока чиния.