Обелваме лука и го нарязваме на четвъртинки. Поставяме го на дъното на подходящ глинен съд (ако не разполагаме с такъв, може да използваме тава с похлупак или да използваме алуминиево фолио з апокриване).
Върху лука поставяме месото и нарязаната на дебели парчета пушена кълбъсъ. Слагаме обелените картофи и гъбите, нарязани на четвъртинки, както и чушките, морковите, чесъна, лютата чушка, нарязани на едро. Овкусяваме с всички подправки и поръсваме с олио. Добавяме доматите и телешкия бульон.
Слагаме съда в студена фурна и включваме на 160° С. Печем около 3,5 – 4 h, като накрая отстраняваме похлупака, за да се запече за 15 – 20 min.
Поднасяме в дълбока чиния.
Избери продуктите, които искаш да добавиш в списъка за пазаруване
900 g телешко месо за готвене телешко месо за готвене 200 g кълбъсъ кълбъсъ 4 глави червен лук червен лук 3 моркова морков 3 картофа картоф 5 скилидки чесън чесън 2 с.л. червен пипер червен пипер 1 с.л. чубрица чубрица 400 g белени домати белени домати 2 печени чушки печена чушка 200 g печурки печурка 1 люти чушки люта чушка 1 l телешки бульон телешки бульон 50 ml слънчогледово олио слънчогледово олио сол и черен пипер сол и черен пипер Добави в списъка за пазаруване