Верига от любими рецепти
Спагети с цариградски кюфтенца

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

кюфтенца кюфтенца
(цариградски)
600 g g
царевично брашно царевично брашно
(за овалване)
100 g g
спагети спагети500 g g
доматен сос доматен сос
(500 ml)
1 буркана буркан
лук лук1 глави глава
чесън чесън1 скилидки скилидка
моркови морков1
сушени домати сушен домат30 g g
червен пипер червен пипер
(по желание може и лют)
1 с.л. с.л.
люти чушки люта чушка
(по желание)
1
кашкавал кашкавал100 g g
маслиново масло маслиново масло30 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Спагети с цариградски кюфтенца

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(14)

Начин на приготвяне

Загряваме маслиновото масло и в него задушаваме лука и чесъна, нарязани на ситно, както и настъргания морков. Добавяме кюфтенцата, като предварително ги овалваме в царевичното брашно, и ги запържваме от всички страни до златисто.

След това към тях добавяме сушените домати и чушката, нарязани на кубчета, като по желание може да сложим и една люта чушка. Подправяме с черен и червен пипер и доливаме доматения сос. По преценка може да долеем и малко вода. Оставяме соса да се сгъсти за 10 - 15 min.

През това време сваряваме спагетите според указанията на опаковката до степен ал-денте, т.е. да не са напълно меки в средата. Прецеждаме ги и ги прибавяме към кюфтенцата с доматения сос. Объркваме добре и го оставяме малко на котлона да поемат добре от соса.

Поднасяме спагетите с цариградкси кюфтенца, поръсени с настърган кашкавал.