« Назад

Задушени краставици, пълнени с риба и ориз

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

60 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Задушени краставици, пълнени с риба и ориз
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 60 min

1. Пусни замразените филета треска в кипяща подсолена вода и ги вари 5 – 8 min, докато се размразят. След това ги остави да се отцедят и ги накъсай с две вилици.

2. Свари ориза във вряща подсолена вода според указанията върху опаковката и също го остави да се отцеди. Нарежи на ситно копъра.

3. Смеси 150 g ориз (остатъка остави на топло място), рибата, копъра, 1 ч. л. с връх горчица и настърганата кора на лимона. Овкуси със солта, черния пипер и малко сок от лимон.

4. Обели и нарежи лука. Обели краставиците, разрежи ги по дължина на две, а по-големите още веднъж на ширина. После ги издълбай. Нарежи на ситно издълбаната вътрешност и я задуши заедно с лука в голям тиган със сгорещено олио. Загаси с бульон и овкуси със сол и черен пипер.

5. Напълни издълбаните краставици със смес от риба и ориз, постави ги в соса и готви под капак 12 – 15 min.

6. Извади краставиците и ги сложи на топло. Излей сметаната в соса, загрей и пасирай. Подправи с останалата горчица и малко сок от лимон. Можеш по желание да сгъстиш леко със сгъстител за сос. Сервирай соса с краставиците и останалия ориз.

Съвет: Издълбаването на краставиците е по-лесно с прибор за издълбаване на топчета от пъпеш.