Верига от любими рецепти
пухкави соленки с плънка от пюре и риба

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

брашно брашно260 g g
извара извара
(нискомаслена)
125 g g
олио олио2 с.л. с.л.
яйца яйце2
филе от треска филе от треска
(размразено)
250 g g
лук лук
(малка)
1 глави глава
картофи картоф200 g g
броколи броколи50 g g
сметана за готвене сметана за готвене1 с.л. с.л.
микс от подправки микс от подправки25 g g
лимонов сок лимонов сок
прясно мляко прясно мляко
(за обработка)
сол сол
черен пипер черен пипер
хартия за печене хартия за печене

Пухкави соленки с плънка от пюре и риба

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(5)

Начин на приготвяне

1. Замеси меко тесто от брашното, изварата, една равна чаена лъжица сол, олиото и едно яйце. Когато е готово, го остави покрито да почива около 1 h.

2. Запържи 250 g размразено филе от треска и една малка глава кромид лук, нарязана на ситно, в сгорещено масло за 6 - 8 min.

3. За пюрето свари 200 g обелени и нарязани на кубчета картофи и 50 g замразени броколи до омекване. Излей водата от варенето, намачкай на фина паста и разбъркай с 1 с. л. сметана. Остави всичко да изстине.

4. Накъсай пържените филета от треска на фини парченца и ги нарежи на дребно. Смеси рибата с пюрето, микса от подправки и другото яйце, овкуси пикантно със сол, черен пипер и лимонов сок.

5. Разточи тънка кора от тестото върху набрашнена повърхност и изрежи 12 кръгчета (ок. 12 cm Ø). Върху тях разпредели рибата, прегъни ги на две и притисни с вилица добре по краищата. Нареди ги в покрита с хартия за печене тава, с четка намажи с мляко и печи около 20 min до златистокафяво в предварително нагрята на 200° C фурна. Сервирай горещи или студени.