Верига от любими рецепти
Рулца от пушена сьомга с ябълкова сметана

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

сьомги сьомга
(пушена)
300 g g
кедрови ядки кедрови ядки25 g g
ябълки ябълка
(кисели)
125 g g
заквасена сметана заквасена сметана200 g g
див лук див лук0,5 връзка връзка
пълнозърнест хляб пълнозърнест хляб2 филии филия
мед мед1 ч.л. ч.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Рулца от пушена сьомга с ябълкова сметана

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(0)

Начин на приготвяне

1. Запечи леко кедровите ядки в тиган без мазнина, остави ги да изстинат и ги накълцай на едро. Обели ябълката, отстрани семките и я настържи фино. Смеси и разбъркай ябълката, сметаната и кедровите ядки.

2. Нарежи дивия лук на фини колелца, като оставиш ок. 12 дълги стръка. Натроши хляба и го добави заедно с лука на колелца в ябълковата сметана. Разбъркай и овкуси с меда, солта и черния пипер.

3. Бланширай кратко останалите стръкове див лук във вряща вода, така че да могат да се огъват. Остави ги да се отцедят и ги подсуши добре.

4. Нареди на една дъска шайбите от пушена сьомга. Ако са много големи, може да слагаш по две шайби една върху друга. Върху всяка шайба поставяй ябълкова сметана и навивай сьомгата на руло. Навий около рулцата дивия лук и до сервиране дръж на хладно.