
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
сьомги
сьомга (пушена) | 300 g g | ||
кедрови ядки кедрови ядки | 25 g g | ||
ябълки
ябълка (кисели) | 125 g g | ||
заквасена сметана заквасена сметана | 200 g g | ||
див лук див лук | 0,5 връзка връзка | ||
пълнозърнест хляб пълнозърнест хляб | 2 филии филия | ||
мед мед | 1 ч.л. ч.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеРулца от пушена сьомга с ябълкова сметана
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Запечи леко кедровите ядки в тиган без мазнина, остави ги да изстинат и ги накълцай на едро. Обели ябълката, отстрани семките и я настържи фино. Смеси и разбъркай ябълката, сметаната и кедровите ядки.
2. Нарежи дивия лук на фини колелца, като оставиш ок. 12 дълги стръка. Натроши хляба и го добави заедно с лука на колелца в ябълковата сметана. Разбъркай и овкуси с меда, солта и черния пипер.
3. Бланширай кратко останалите стръкове див лук във вряща вода, така че да могат да се огъват. Остави ги да се отцедят и ги подсуши добре.
4. Нареди на една дъска шайбите от пушена сьомга. Ако са много големи, може да слагаш по две шайби една върху друга. Върху всяка шайба поставяй ябълкова сметана и навивай сьомгата на руло. Навий около рулцата дивия лук и до сервиране дръж на хладно.