Верига от любими рецепти
Талиатели със сьомга, крем сирене и лешници

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
През лятото по-тежките и мазни видове месо остават на заден план за сметка на по-леки алтернативи като риба и морски дарове. Сьомгата например е чудесна за по-топлите дни. Печена на тиган или на грил, а защо не и с паста?

Съставки

филета от сьомга филе от сьомга200 g g
талиатели талиатели
(или друга паста по избор)
250 g g
крем сирене крем сирене100 g g
жълтъци жълтък1 бр. бр.
магданоз магданоз0,5 връзка връзка
чесън чесън1 скилидки скилидка
лешници лешник30 - 40 g g
лайм лайм1 бр. бр.
маслиново масло маслиново масло
сол сол
черен пипер черен пипер

Талиатели със сьомга, крем сирене и лешници

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(11)

Начин на приготвяне

Запичаме филето, овкусено със сол, пипер и маслиново масло, за 20 min на 180° С, така че да остане леко розово по средата. След като се охлади, накъсваме на едри парчета. 
Сваряваме пастата и добавяме крем сиренето и жълтъка. Разбъркваме, докато жълтъкът уплътни соса. 
Добавяме сьомгата, докато пастата е все още гореща. Бъркаме внимателно, за да не се натроши. Овкусяваме със сол, пипер и малко маслиново масло.
Правим гремолатата, като смесим сока и кората от лайма със ситно нарязания магданоз, чесъна и смлените лешници.
При поднасяне поръсваме пастата със свежата гремолата. 

Опитай в съчетание с чаша Cimarosa Совиньон Блан, Южна Африка.