
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Филе от шаран със спаначено ризото с печени орехи и домати
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме и филетираме шарана. Оставяме го на хартия да се изцеди.
В тенджера слагаме половината олио, нарязваме на дребно лука и го задушаваме. Добавяме ориза, сол и черен пипер. Объркваме в мазнината за 2 – 3 min, прибавяме 200 ml вода и оставяме на бавен огън, като бъркаме.
През това време почистваме спанака и го нарязваме на едро. Обелваме 100 g от доматите и режем на кубчета, накълцваме чесъна на дребно, начупваме печените орехи и добавяме всички продукти към ориза. Овкусяваме с масло и на бавен огън оставяме ризотото да се сготви до получаването на кремообразна смес.
Овкусяваме филетата със сол и черен пипер и ги намазваме с олио. Слагаме отгоре нарязаните на шайби домати. Печем върху хартия за 8 – 12 min на добре загрята фурна на 200° C.
Поднасяме филето върху ризотото, а отгоре поръсваме с кори от лимон и пресен кориандър.