Верига от любими рецепти
Филе от шаран със спаначено ризото с печени орехи и домати

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

шарана шаран1,6 kg kg
ориз ориз150 g g
спанак спанак300 g g
домати домат200 g g
лук лук
(стар)
100 g g
чесън чесън2 скилидки скилидка
орехи орех100 g g
олио олио50 ml ml
краве масло краве масло20 g g
лимони лимон
(само кората)
1 бр. бр.
кориандър кориандър
сол сол
черен пипер черен пипер

Филе от шаран със спаначено ризото с печени орехи и домати

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(2)

Начин на приготвяне

Почистваме и филетираме шарана. Оставяме го на хартия да се изцеди.

В тенджера слагаме половината олио, нарязваме на дребно лука и го задушаваме. Добавяме ориза, сол и черен пипер. Объркваме в мазнината за 2 – 3 min, прибавяме 200 ml вода и оставяме на бавен огън, като бъркаме.

През това време почистваме спанака и го нарязваме на едро. Обелваме 100 g от доматите и режем на кубчета, накълцваме чесъна на дребно, начупваме печените орехи и добавяме всички продукти към ориза. Овкусяваме с масло и на бавен огън оставяме ризотото да се сготви до получаването на кремообразна смес.

Овкусяваме филетата със сол и черен пипер и ги намазваме с олио. Слагаме отгоре нарязаните на шайби домати. Печем върху хартия за 8 – 12 min на добре загрята фурна на 200° C. 

Поднасяме филето върху ризотото, а отгоре поръсваме с кори от лимон и пресен кориандър.