
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пушена пъстърва пушена пъстърва | 300 g g | |
хайвер от пъстърва хайвер от пъстърва | 40 g g | |
брашно брашно | 120 g g | |
сусам сусам | 80 g g | |
бакпулвер бакпулвер | 0,5 ч.л. ч.л. | |
вода вода | 240 ml ml | |
маслиново масло маслиново масло | 2 с.л. с.л. | |
сос с хрян сос с хрян | 100 g g | |
сол сол | 2 щипки щипка |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПушена пъстърва с хайвер
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Загряваме фурната на 180° C.
Смесваме в купа 70 g сусам, брашното, бакпулвера и солта. Добавяме водата и маслиновото масло и омесваме гладко тесто. Разточваме, като дебелината на тестото зависи от това колко хрупкави или пухкави искаме да са крекерите.
Нарязваме тестото на кръгчета с помощта на форма за рязане. Поръсваме останалите сусамови семена върху тестото и ги притискаме леко.
Поставяме тестото в тава, покрита с хартия за печене и печем в предварително загрята фурна за 12 – 15 min.
Оставяме крекерите да се охладят напълно, след което с помощта на лъжица разстиламе сос с хрян отгоре.
Нарязваме или накъсваме на ситно пушената пъстърва, така че да пасне на крекерите. Намазваме ги с малко хайвер от пъстърва и сервираме. В зависимост от размера на формата за рязане, ще получим порции от 3 – 5 крекери на човек.