Верига от любими рецепти
Пушена пъстърва с хайвер

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

пушена пъстърва пушена пъстърва300 g g
хайвер от пъстърва хайвер от пъстърва40 g g
брашно брашно120 g g
сусам сусам80 g g
бакпулвер бакпулвер0,5 ч.л. ч.л.
вода вода240 ml ml
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
сос с хрян сос с хрян100 g g
сол сол2 щипки щипка

Пушена пъстърва с хайвер

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(1)

Начин на приготвяне

Загряваме фурната на 180° C.
Смесваме в купа 70 g сусам, брашното, бакпулвера и солта. Добавяме водата и маслиновото масло и омесваме гладко тесто. Разточваме, като дебелината на тестото зависи от това колко хрупкави или пухкави искаме да са крекерите.
Нарязваме тестото на кръгчета с помощта на форма за рязане. Поръсваме останалите сусамови семена върху тестото и ги притискаме леко.
Поставяме тестото в тава, покрита с хартия за печене и печем в предварително загрята фурна за 12 – 15 min.
Оставяме крекерите да се охладят напълно, след което с помощта на лъжица разстиламе сос с хрян отгоре. 
Нарязваме или накъсваме на ситно пушената пъстърва, така че да пасне на крекерите. Намазваме ги с малко хайвер от пъстърва и сервираме. В зависимост от размера на формата за рязане, ще получим порции от 3 – 5 крекери на човек.