Верига от любими рецепти
Американски палачинки с крем от ревен

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

ревен ревен350 g g
ябълков сок ябълков сок75 ml ml
кафява захар кафява захар80 g g
ванилова захар ванилова захар1 пакетчета пакетче
яйца яйце2
прясно мляко прясно мляко200 ml ml
сол сол1 щипки щипка
олио олио3 с.л. с.л.
брашно брашно150 g g
бакпулвер бакпулвер
(на върха на ножа)
пудра захар пудра захар
(за поръсване)
заквасена сметана заквасена сметана100 g g
йогурт йогурт80 g g

Американски палачинки с крем от ревен

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(3)

Начин на приготвяне

Обели ревена, нарежи го на парчета и го вари около 6 - 8 min с ябълковия сок, 40 g захар и ваниловата захар, докато започне да се разпада. Остави го да изстине напълно.

Раздели яйцата на белтъци и жълтъци. Разбий жълтъците с прясното мляко, останалата захар, солта и 1 с.л. олио. Добави към тях брашното и бакпулвера и бъркай, докато се получи гладко тесто. Остави го да почива 15 min.

Разбий белтъка на сняг и го смеси с тестото. Изпържи в малко сгорещено олио 12 малки американски палачинки - за 2 - 3 min от всяка страна. Остави ги на кухненска хартия, за да попие мазнината, и ги поръси с пудра захар.

Разбий сметаната на твърд крем и добави ревена и йогурта. Сервирай крема с палачинките.