
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
ревен ревен | 350 g g | ||
ябълков сок ябълков сок | 75 ml ml | ||
кафява захар кафява захар | 80 g g | ||
ванилова захар ванилова захар | 1 пакетчета пакетче | ||
яйца яйце | 2 | ||
прясно мляко прясно мляко | 200 ml ml | ||
сол сол | 1 щипки щипка | ||
олио олио | 3 с.л. с.л. | ||
брашно брашно | 150 g g | ||
бакпулвер
бакпулвер (на върха на ножа) | |||
пудра захар
пудра захар (за поръсване) | |||
заквасена сметана заквасена сметана | 100 g g | ||
йогурт йогурт | 80 g g |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеАмерикански палачинки с крем от ревен
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Обели ревена, нарежи го на парчета и го вари около 6 - 8 min с ябълковия сок, 40 g захар и ваниловата захар, докато започне да се разпада. Остави го да изстине напълно.
Раздели яйцата на белтъци и жълтъци. Разбий жълтъците с прясното мляко, останалата захар, солта и 1 с.л. олио. Добави към тях брашното и бакпулвера и бъркай, докато се получи гладко тесто. Остави го да почива 15 min.
Разбий белтъка на сняг и го смеси с тестото. Изпържи в малко сгорещено олио 12 малки американски палачинки - за 2 - 3 min от всяка страна. Остави ги на кухненска хартия, за да попие мазнината, и ги поръси с пудра захар.
Разбий сметаната на твърд крем и добави ревена и йогурта. Сервирай крема с палачинките.