Верига от любими рецепти
Сладки императорски палачинки на хапки

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

компоти от череши компот от череши720 ml ml
нишесте нишесте2 ч.л. ч.л.
яйца яйце4
захар захар80 g g
брашно брашно250 g g
прясно мляко прясно мляко300 ml ml
краве масло краве масло2 с.л. с.л.
сол сол1 щипки щипка
канела канела1 щипки щипка
пудра захар пудра захар1 с.л. с.л.

Сладки императорски палачинки на хапки

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

35 min
(3)

Начин на приготвяне

1. Пресипи компота от череши през цедка над съд, за да събереш сока. Разбъркай 2 с.л. от сока с нишестето до гладка смес. Кипни останалия сок с канелата в малка тенджера. Добави нишестето със сока, като непрекъснато бъркаш, докато течността започне леко да се сгъстява. Остави да изстине.

2. Загрей фурната на 80 °C. Раздели яйцата на белтъци и жълтъци. Разбий белтъците на сняг. Разбъркай жълтъците със захарта и солта до получаване на крем. Добавяй на смени по малко брашно и прясно мляко и бъркай, докато се получи гладко тесто без бучки. Добави белтъка на сняг и черешите и отново разбъркай.

3. Загрей 1 с.л. масло в голям тиган с незалепващо покритие. Запечи в него половината от тестото по 2 - 3 min от всяка страна, докато станат златистокафяви. Разкъсай внимателно палачинката с вилица на парчета и ги прибери на топло в загрятата фурна. Изпечи по същия начин останалото тесто.

4. Наръси палачинките с пудра захар и сервирай с черешите.

Съвет: Не се притеснявай, ако палачинката се скъса още при обръщането ѝ. В този случай я обръщай многократно, за да се изпече от всички страни и да добие леко кафяв цвят.