Верига от любими рецепти
Картофен гулаш

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

виенски кренвирши виенски кренвирш
(по 50 g)
4
лук лук2 глави глава
червени чушки червена чушка1
жълти чушки жълта чушка1
картофи картоф
(с ниско съдържание на нишесте)
1 kg kg
олио олио2 - 3 с.л. с.л.
доматено пюре доматено пюре1 с.л. с.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон500 ml ml
магданоз магданоз0,5 връзка връзка
заквасена сметана заквасена сметана4 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
сладък червен пипер сладък червен пипер1 - 2 ч.л. ч.л.
дафинови листа дафинов лист1

Картофен гулаш

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(7)

Начин на приготвяне

1. Обели лука и го нарежи на кубчета. Почисти чушките, отстрани семките, обели картофите и нарежи всичко на кубчета.

2. Запържи чушките и лука за 1 - 2 min в сгорещено олио, докато лукът стане стъклен. Добави доматеното пюре и картофите и задуши кратко. Залей с бульона, овкуси със солта, черния пипер, дафиновия лист и червения пипер и кипни. Готви под капак 20 - 25 min.

3. Нарежи виенските кренвирши на шайби, пусни ги в гулаша за кратко и подправи. Откъсни листенцата на магданоза и ги нарежи на ситно. Гарнирай всяка чиния картофен гулаш с по 1 с.л. сметана и поръси с магданоз.

Съвет: Времето за готвене на картофите се определя от сорта им. Те трябва да са сготвени, но да не се разпадат.