
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
наденица
наденица (сурова) | 1 | ||
кайма смес
кайма смес (смес) | 100 g g | ||
спанак на листа спанак на листа | 80 g g | ||
брашно брашно | 200 g g | ||
яйца яйце | 4 | ||
кръгло хлебче кръгло хлебче | 1 | ||
майорана майорана | 0,25 ч.л. ч.л. | ||
телешки бульон телешки бульон | 1,5 l l | ||
див лук див лук | 0,25 връзка връзка | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
олио олио | 1 с.л. с.л. |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеШвабски равиоли
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Омеси гладко тесто от брашното, две яйца, ½ ч.л. сол и олиото. Остави покрито 20 - 30 min да почива.
2. За пълнежа накисни хлебчето в топла вода. Изстискай добре размразените листа спанак и ги накълцай. Извади пълнежа от суровата наденица. Смеси го със спанака, добре изцеденото хлебче, каймата, едно яйце, майораната, солта и черния пипер.
3. Другото яйце раздели на белтък и жълтък и запази жълтъка за нещо друго. Белтъка разбий леко.
4. Раздели тестото на две и разточи всяка половина на дълъг правоъгълник (ок. 18 x 40 cm) върху малко брашно. С четка намажи единия правоъгълник с белтък. С две чаени лъжички разпредели пълнежа на около 24 малки купчинки върху него, като оставяш място между тях.
5. Намажи и втората кора с четка и я постави върху първата кора с намазаната с белтък страна надолу. Притисни тестото в краищата около пълнежа и изрежи от него равиоли с нож за рязане на тесто с форма на колело.
6. Свари бульона в широка тенджера, вари в него равиолите под капак 10 - 12 min, като бульонът не трябва да кипи. Нарежи дивия лук на колелца. Гарнирай равиолите с бульон и поръси с див лук.
Съвет: Ако имаш машина за паста, можеш да разточиш тънки ленти от тестото.