Верига от любими рецепти
Швабски равиоли

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

наденици наденица
(сурова)
1
кайма кайма
(смес)
100 g g
спанак на листа спанак на листа80 g g
брашно брашно200 g g
яйца яйце4
кръгло хлебче кръгло хлебче1
майорана майорана0,25 ч.л. ч.л.
телешки бульон телешки бульон1,5 l l
див лук див лук0,25 връзка връзка
сол сол
черен пипер черен пипер
олио олио1 с.л. с.л.

Швабски равиоли

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(2)

Начин на приготвяне

1. Омеси гладко тесто от брашното, две яйца, ½ ч.л. сол и олиото. Остави покрито 20 - 30 min да почива.

2. За пълнежа накисни хлебчето в топла вода. Изстискай добре размразените листа спанак и ги накълцай. Извади пълнежа от суровата наденица. Смеси го със спанака, добре изцеденото хлебче, каймата, едно яйце, майораната, солта и черния пипер.

3. Другото яйце раздели на белтък и жълтък и запази жълтъка за нещо друго. Белтъка разбий леко.

4. Раздели тестото на две и разточи всяка половина на дълъг правоъгълник (ок. 18 x 40 cm) върху малко брашно. С четка намажи единия правоъгълник с белтък. С две чаени лъжички разпредели пълнежа на около 24 малки купчинки върху него, като оставяш място между тях.

5. Намажи и втората кора с четка и я постави върху първата кора с намазаната с белтък страна надолу. Притисни тестото в краищата около пълнежа и изрежи от него равиоли с нож за рязане на тесто с форма на колело.

6. Свари бульона в широка тенджера, вари в него равиолите под капак 10 - 12 min, като бульонът не трябва да кипи. Нарежи дивия лук на колелца. Гарнирай равиолите с бульон и поръси с див лук.

Съвет: Ако имаш машина за паста, можеш да разточиш тънки ленти от тестото.