Верига от любими рецепти
Телешки руладини

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

паста паста300 g g
шницели шницел
(телешки)
8
бекон бекон8 шайби шайба
корени за супа корени за супа
(ок. 400 g)
1 връзка връзка
лук лук1 глави глава
кисели краставички кисела краставичка
(отцедено нетно тегло, ок. 75 g)
4
сол сол
черен пипер черен пипер
горчица горчица
(средно люта)
8 ч.л. ч.л.
олио олио3 с.л. с.л.
червено вино червено вино150 ml ml
телешки бульон телешки бульон250 ml ml
дафинов лист дафинов лист1
сгъстител за светъл сос сгъстител за светъл сос
(при необходимост )

Телешки руладини

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:15 h
(2)

Начин на приготвяне

1. Обели зеленчуците и ги нарежи на кубчета. Обели лука и го нарежи на ивици. Остави краставичките да се отцедят и ги нарежи по дължина.

2. Измий и подсуши месото и го овкуси със солта и черния пипер. Намажи го с тънък слой горчица и постави върху всеки шницел една шайба бекон. В единия край сложи няколко шайби краставички и малко лук, навий руладините и ги набоди с дървени клечки.

3. Изпържи руладините на порции в малко количество сгорещено олио. Пържи от всички страни, докато хванат коричка, и ги извади.

4. Запържи за кратко корените за супа и останалия лук в мазнината от пърженето. Загаси с виното и бульона. Добави руладините, подправи с дафиновия лист и зърната черен пипер и задушавай под капак около 1 ½ h. При нужда долей гореща вода.

5. Свари пастата според указанията на опаковката в достатъчно количество вряла подсолена вода. Извади руладините и ги остави на топло. Прекарай соса през цедка и овкуси, при нужда сгъсти леко със сгъстител за сос. Сервирай соса с руладините и отцедената паста.

Съвет: Ястието си подхожда със салата от краставици.

Купи в Lidl

Свински бекон XXLСвински бекон XXL
Свински бекон XXL
06.02 - 12.02
САМО СЕГА
10,99*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.