
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
паста паста | 300 g g | ||
шницели
шницел (телешки) | 8 | ||
бекон бекон | 8 шайби шайба | ||
корени за супа
корени за супа (ок. 400 g) | 1 връзка връзка | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
кисели краставички
кисела краставичка (отцедено нетно тегло, ок. 75 g) | 4 | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
горчица
горчица (средно люта) | 8 ч.л. ч.л. | ||
олио олио | 3 с.л. с.л. | ||
червено вино червено вино | 150 ml ml | ||
телешки бульон телешки бульон | 250 ml ml | ||
дафинов лист дафинов лист | 1 | ||
сгъстител за светъл сос
сгъстител за светъл сос (при необходимост ) |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеТелешки руладини
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели зеленчуците и ги нарежи на кубчета. Обели лука и го нарежи на ивици. Остави краставичките да се отцедят и ги нарежи по дължина.
2. Измий и подсуши месото и го овкуси със солта и черния пипер. Намажи го с тънък слой горчица и постави върху всеки шницел една шайба бекон. В единия край сложи няколко шайби краставички и малко лук, навий руладините и ги набоди с дървени клечки.
3. Изпържи руладините на порции в малко количество сгорещено олио. Пържи от всички страни, докато хванат коричка, и ги извади.
4. Запържи за кратко корените за супа и останалия лук в мазнината от пърженето. Загаси с виното и бульона. Добави руладините, подправи с дафиновия лист и зърната черен пипер и задушавай под капак около 1 ½ h. При нужда долей гореща вода.
5. Свари пастата според указанията на опаковката в достатъчно количество вряла подсолена вода. Извади руладините и ги остави на топло. Прекарай соса през цедка и овкуси, при нужда сгъсти леко със сгъстител за сос. Сервирай соса с руладините и отцедената паста.
Съвет: Ястието си подхожда със салата от краставици.