Верига от любими рецепти
Вкусно трио - наденички с лук и картофено пюре

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

наденици наденица300 g g
картофи картоф1,25 kg kg
лук лук4 глави глава
ябълки ябълка1 kg kg
ябълков сок ябълков сок200 ml ml
краве масло краве масло40 g g
прясно мляко прясно мляко100 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер
ванилова захар ванилова захар2 пакетчета пакетче

Вкусно трио - наденички с лук и картофено пюре

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(0)

Начин на приготвяне

1. Обели картофите, нарежи на кубчета, измий ги и ги вари във вряща подсолена вода около 25 min, докато омекнат.

2. Междувременно обели ябълките, отстрани им семките, нарежи ги на кубчета и ги вари 10 - 15 min под капак заедно с ваниловата захар и ябълковия сок, докато станат много меки. Ако се налага, добави още сок.

3. Обели лука и го нарежи на фини кръгчета. Отстрани кожата от сланината. Нарежи сланината на малки кубчета и ги разтопи в тиган с незалепващо покритие. Добави лука и бавно задушавай, докато омекне.

4. Излей водата от картофите и остави парата да се изпари. Намачкай ги на пюре заедно с маслото и прясното мляко и овкуси със солта и черния пипер. Гарнирай пюрето с ябълковия мус и сланината с лук.