Верига от любими рецепти
Картофени кнедли със задушено кисело зеле

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

пушен врат пушен врат600 g g
картофи картоф750 g g
брашно брашно75 g g
лук лук2 глави глава
кисело зеле кисело зеле1 буркана буркан
бяло вино бяло вино75 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон300 ml ml
яйца яйце2
грис грис25 g g
краве масло краве масло4 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
кимион кимион1 ч.л. ч.л.
кафява захар кафява захар2 - 3 ч.л. ч.л.
дафинови листа дафинов лист1
олио олио4 с.л. с.л.

Картофени кнедли със задушено кисело зеле

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(1)

Начин на приготвяне

1. Измий картофите и ги вари ок. 25 min до омекване във вряща подсолена вода.

2. В това време обели лука, накълцай го и го задуши в 2 с.л. сгорещено олио, докато стане стъклен. Остави киселото зеле да се отцеди, добави го и задуши. Загаси с виното и 300 ml бульон, овкуси със солта, черния пипер, захарта, дафиновия лист и кимиона и задуши под капак за ок. 30 min. Периодично разбърквай и долей още бульон, ако е необходимо.

3. Излей водата от картофите, остави парата да се изпари, обели ги и ги прекарай през преса за картофи. Смеси с яйцата, гриса, солта и толкова брашно, колкото е необходимо да се получи еластично, меко тесто.

4. Оформи от тестото върху малко брашно продълговати кнедли с дебелина един пръст. Вари ги на порции във вряла, но не кипяща подсолена вода ок. 2 min, докато изплуват на повърхността. Извади ги и ги остави да се отцедят.

5. Нарежи пушения врат на 4 шайби и го запържи в останалото олио ок. 5 min от всяка страна. Запържи кнедлите на порции в малко количество сгорещено масло ок. 6 min от всички страни, докато станат златистокафяви. Гарнирай с киселото зеле и пушения врат.