
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
ябълки ябълка | 500 g g | ||
лимони
лимон (сока) | 0,5 | ||
краве масло краве масло | 250 g g | ||
захар захар | 200 g g | ||
сол сол | 1 щипки щипка | ||
яйца яйце | 4 | ||
брашно брашно | 400 g g | ||
маково семе маково семе | 100 g g | ||
бакпулвер бакпулвер | 1 пакетчета пакетче | ||
яйчен ликьор яйчен ликьор | 150 ml ml | ||
мазнина
мазнина (за формата) | |||
пудра захар
пудра захар (за поръсване) |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеМаков сладкиш с ябълки
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обелваме ябълките, отстраняваме семките и ги нарязваме на парчета. Смесваме ги със сока от лимон. Разбиваме маслото, захарта и солта на гъст крем. Добавяме яйцата едно по едно и разбиваме добре, докато захарта се разтвори. Смесваме 375 g брашно, маковите семена и бакпулвера и докато бъркаме, добавяме сместа по малко, като я редуваме с ликьора. Смесваме ябълковите парчета с останалото брашно и разбъркваме с движения от долу нагоре.
2. Изсипваме тестото в намазнена отваряща се отстрани форма за печене с пръстен в средата (28 cm Ø) и печем в предварително загрята на 180°C фурна 55 - 60 min, като през последните 15 - 20 min покриваме с алуминиево фолио, за да не потъмнее много горната част. Оставяме сладкиша да изстине и го поръсваме с пудра захар.