Верига от любими рецепти
Аранчини с доматен сос

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

ориз ориз60 g g
кайма кайма200 g g
пушен кашкавал Скаморца пушен кашкавал Скаморца60 g g
магданоз магданоз
(½)
връзка връзка
олио олио300 ml ml
брашно брашно50 g g
яйца яйце2
галета галета50 g g
вода вода180 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

За соса

маслиново масло маслиново масло80 ml ml
лук лук1 връзка връзка
домати домат1 kg kg
чесън чесън4 скилидки скилидка
босилек босилек2 стръка стрък

Аранчини с доматен сос

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(4)

Начин на приготвяне

1. Свари ориза във вода в съотношение 1:3

2. След това го охлади и го добави към каймата. Към сместа прибави още ситно нарязания магданоз и настърганата скаморца и овкуси със сол и черен пипер

3. Объркай хубаво сместа и офроми топчета с диаметър около 4 cm

4. Топчетата панирай последователно в брашно, разбитите яйца и галетата, след което ги изпържи до златисто в загрятото олио

5. Готовите аранчини отцеди върху кухненска хартия

6. Приготви соса, като задушиш в загрятотомаслиново масло ситно нарязания пресен лук, обелените и нарязани на кубчета домати и накълцания чесън. Овкуси със сол, черен пипер и босилек. Готви, докато сосът се сгъсти достатъчно

7. Поднеси аранчините върху подложка от доматения сос