Унгарски гювеч с лук

Унгарски гювеч с лук

ТрудностЛесна
Приготвяне2 h 15 min

Начин на приготвяне

    Измиваме и подсушаваме добре свинското месо. Овкусяваме го със сол и черен пипер и го овалваме в пшеничното и царевичното брашно, които предварително сме смесили. В дълбока тенджера запечатваме месото в загрято олио, докато хване златиста коричка, и го изваждаме в отделен съд. Към мазнината от месото добавяме още малко олио и в него задушаваме лука, нарязан на полумесеци. Щом лукът омекне, връщаме свинското месо в тенджерата, овкусяваме с червения пипер и кимиона и доливаме телешкия бульон. Готвим на среден огън под похлупак един час и половина, като разбъркваме начесто. Накрая подправяме със сол и черен пипер.

    Междувременно сваряваме картофите и ги овкусяваме със сол и черен пипер.

    Правим отвор във всеки картоф и в него поставяме кубче масло и извара.Поднасяме гювеча, гарниран с картофите, и го поръсваме с нарязания копър.

Опитай и: