Верига от любими рецепти
Унгарски гювеч с лук

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

свинско месо за готвене свинско месо за готвене600 g g
лук лук1 kg kg
пшенично брашно пшенично брашно50 g g
царевичен грис царевичен грис50 g g
телешки бульон телешки бульон1 l l
картофи картоф1 kg kg
краве масло краве масло100 g g
извара извара250 g g
кимион кимион ч.л. ч.л.
копър копър връзка връзка
сол сол
черен пипер черен пипер
олио олио70 - 80 ml ml
червен пипер червен пипер2 с.л. с.л.

Унгарски гювеч с лук

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:15 h
(3)

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме добре свинското месо. Овкусяваме го със сол и черен пипер и го овалваме в пшеничното и царевичното брашно, които предварително сме смесили. В дълбока тенджера запечатваме месото в загрято олио, докато хване златиста коричка, и го изваждаме в отделен съд. Към мазнината от месото добавяме още малко олио и в него задушаваме лука, нарязан на полумесеци. Щом лукът омекне, връщаме свинското месо в тенджерата, овкусяваме с червения пипер и кимиона и доливаме телешкия бульон. Готвим на среден огън под похлупак един час и половина, като разбъркваме начесто. Накрая подправяме със сол и черен пипер.

Междувременно сваряваме картофите и ги овкусяваме със сол и черен пипер.

Правим отвор във всеки картоф и в него поставяме кубче масло и извара.Поднасяме гювеча, гарниран с картофите, и го поръсваме с нарязания копър.