
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
за пюрето
сладки картофи сладък картоф | 1 kg kg | ||
сметана за готвене сметана за готвене | 100 ml ml | ||
краве масло краве масло | 100 g g |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеМийтлоф с пюре от сладки картофи
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Накисваме хляба в млякото. Задушаваме наситнените лук и чесън в малкомаслиново масло и добавяме нарязаната целина. Овкусяваме със сол и черен пипер и щом омекнат, сваляме от огъня. Прехвърляме сместа в голяма купа и оставяме да изстине. Към нея добавяме сос Уорчестър, захарта, червен пипер, горчицата, хляба с млякото, яйцето и жълтъка, ¾ от кетчупа и барбекю соса и разбъркваме добре. Добавяме двете кайми и омесваме с леки движения.
Изсипваме каймата в тава, покрита с хартия за печене, и оформяме правоъгълно руло. Отгоре го намазваме с останалото количество кетчуп и барбекю сос и печем в предварително загрята на 160°С фурна за 70 min или докато температурата в сърцевината му стигне 71 - 72°С. След като го извадим, го оставяме да почине 15 min, за да е добре стегнато при сервиране.
Междувременно сваряваме в подсолена вода обелените картофи. Отцеждаме ги и ги връщаме в тенджерата. Маслото запържваме с нарязания чесън и го добавяме към картофите заедно с млякото. Пюрираме картофите и ги връщаме на котлона, докато кипнат. Овкусяваме със сол и пипер.
Сервираме пюрето като гарнитура към мийтлофа.