
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
патешко филе
патешко филе (охладено) | 1 опаковки опаковка | ||
портокали
портокал (сока от тях) | 2 | ||
желатин желатин | 10 g g | ||
захар захар | 50 g g | ||
канела канела | 1 пръчки пръчка | ||
моркови морков | 500 g g | ||
сметана за готвене сметана за готвене | 100 ml ml | ||
краве масло краве масло | 50 g g | ||
червено цвекло червено цвекло | 1 глави глава | ||
брашно брашно | 2 с.л. с.л. | ||
олио олио | 250 ml ml | ||
сметана за готвене сметана за готвене | 100 ml ml | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПатешко филе с пюре от морков и чипс от червено цвекло
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Правим ромбоидни разрези по кожата на патешкото филе и го овкусяваме със сол и черен пипер, след което го поставяме в студен тиган от страната на кожата и включваме котлона - това се прави, за да се получи хрупкава коричка. Печем филето по 3 - 4 min от всяка страна, за да остане леко розово по средата.
В малка тенджера смесваме сока от портокала, канелата и захарта и след като течността кипне, я сваляме от огъня. Към нея прибавяме разтворения в малко хладка желатин. Разбъркваме сместа и я оставяме в хладилник да стегне за около час.
Сваряваме морковите и ги пасираме, след което на бавен огън прибавяме към тях маслото и сметаната. Разбъркваме до получаването на хомогенна смес и овкусяваме със сол и черен пипер.
Цвеклото нарязваме на много тънки шайби (препоръчително е главите от цвекло да не са много големи, за да изглежда чипсът по-добре), които овалваме в брашно и пържим в сгорещено олио. Когато са готови, ги отцеждаме върху кухненска хартия.
Стегналото портокалово желе пасираме - така ще получим гел, с който ще украсим ястието с помощта на пош с накрайник.
Поднасяме филето с гарнитура от морковено пюре и чипс от цвекло и точици от портокалов гел.