Верига от любими рецепти
Мусака с батати и свински джолан

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

свински джолан свински джолан
(обезкостен)
1
картофи картоф1 kg kg
сладки картофи сладък картоф500 g g
лук лук200 g g
магданоз магданоз0,5 връзка връзка
доматено пюре доматено пюре3 с.л. с.л.
чесън чесън2 скилидки скилидка
дафинови листа дафинов лист
олио олио
сол сол
черен пипер черен пипер

Мусака с батати и свински джолан

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

55 min
(15)

Начин на приготвяне

  1. Овкусете свинския джолан със сол и пипер и го запечатайте на тиган (или в тенджера) от всички страни.
  2. Добавете нарязания на ситно лук и чесъна и задушете отново.
  3. Добавете червено вино (или вода), 2 дафинови листа, сол и черен пипер и варете под похлупак докато месото започне да се разпада. Това би трябвало да отнеме около 2 часа на умерен огън. Междувременно го разбъркайте и долейте вода, ако е необходимо.
  4. Добавете доматеното пюре и разбъркайте добре.
  5. Оставете да изстине и след това го накъсайте на ситно, за да не се опарите.
  6. През това време нарежете картофите и бататите на малки кубчета и размесете добре с накъсаното месо.
  7. Добавете олио сол и пипер и от соса, в който е сготвено месото.
  8. Печете 45 min на 180 градуса и още 10 min на 220 градуса