Верига от любими рецепти
Пирожки с ориенталски пълнеж от моркови и кайма

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

моркови морков250 g g
лук лук1 глави глава
кайма кайма
(смес)
500 g g
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
доматена паста доматена паста2 с.л. с.л.
яйца яйце1
заквасена сметана заквасена сметана100 g g
бутер тесто бутер тесто2 пакетчета пакетче
сладкарска сметана сладкарска сметана
(течна)
2 - 3 с.л. с.л.
жълтъци жълтък
(за намазване )
сол сол
черен пипер черен пипер
канела канела0,5 ч.л. ч.л.
кориандър кориандър0,5 ч.л. ч.л.
кимион кимион
(на зърна)
0,5 ч.л. ч.л.
хартия за печене хартия за печене

Пирожки с ориенталски пълнеж от моркови и кайма

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(4)

Начин на приготвяне

1. Обели и настържи фино морковите. Обели и накълцай лука. Запържи каймата за 5 - 7 min в сгорещено маслиново масло при непрестанно бъркане, докато стане на трохи. Подправи със сол, черен пипер, канела, кимион и кориандър.

2. Добави доматената паста, морковите и лука и пържи още 3 - 5 min. Овкуси пикантно и остави леко да изстине.

3. Разбий яйцето и пълномаслената сметана, добави ги и разбъркай внимателно.

4. Разстели тестото и го раздели на триъгълници. Разпредели върху тях пълнежа и прегъни ъглите, така че да се получат пирожки. С вилица притисни по ръбовете и постави пирожките в 2 покрити с хартия за печене тави. Разбий течната сметана и жълтъка и с четка намажи със сместа пирожките.

5. Печи тавите една след друга 12 - 15 min в предварително загрята на 200° C фурна, докато станат хрупкави.

Идея:
Ако имаш фурна с вентилатор, можеш да изпечеш двете тави едновременно. В този случай я загрей на 180° C.