
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЗадушени краставици, пълнени с риба и ориз
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Пусни замразените филета треска в кипяща подсолена вода и ги вари 5 - 8 min, докато се размразят. След това ги остави да се отцедят и ги накъсай с две вилици.
2. Свари ориза във вряща подсолена вода според указанията върху опаковката и също го остави да се отцеди. Нарежи на ситно копъра.
3. Смеси 150 g ориз (остатъка остави на топло място), рибата, копъра, 1 ч. л. с връх горчица и настърганата кора на лимона. Овкуси със солта, черния пипер и малко сок от лимон.
4. Обели и нарежи лука. Обели краставиците, разрежи ги по дължина на две, а по-големите още веднъж на ширина. После ги издълбай. Нарежи на ситно издълбаната вътрешност и я задуши заедно с лука в голям тиган със сгорещено олио. Загаси с бульон и овкуси със сол и черен пипер.
5. Напълни издълбаните краставици със смес от риба и ориз, постави ги в соса и готви под капак 12 - 15 min.
6. Извади краставиците и ги сложи на топло. Излей сметаната в соса, загрей и пасирай. Подправи с останалата горчица и малко сок от лимон. Можеш по желание да сгъстиш леко със сгъстител за сос. Сервирай соса с краставиците и останалия ориз.
Съвет:
Издълбаването на краставиците е по-лесно с прибор за издълбаване на топчета от пъпеш.