
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
филе от треска
филе от треска ( дълбоко замразено) | 350 g g | ||
ориз ориз | 150 g g | ||
копър копър | 1 връзка връзка | ||
горчица горчица | 2 ч.л. ч.л. | ||
лимони
лимон (сок и настъргана кора) | |||
лук шалот лук шалот | 2 | ||
краставици
краставица (средноплодни или по-дебели салатни ) | 1 kg kg | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 300 ml ml | ||
готварска сметана готварска сметана | 100 ml ml | ||
сгъстител за светъл сос
сгъстител за светъл сос (при нужда) | |||
олио олио | 2 с.л. с.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеЗадушени краставици, пълнени с риба и ориз
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Пусни замразените филета треска в кипяща подсолена вода и ги вари 5 - 8 min, докато се размразят. След това ги остави да се отцедят и ги накъсай с две вилици.
2. Свари ориза във вряща подсолена вода според указанията върху опаковката и също го остави да се отцеди. Нарежи на ситно копъра.
3. Смеси 150 g ориз (остатъка остави на топло място), рибата, копъра, 1 ч. л. с връх горчица и настърганата кора на лимона. Овкуси със солта, черния пипер и малко сок от лимон.
4. Обели и нарежи лука. Обели краставиците, разрежи ги по дължина на две, а по-големите още веднъж на ширина. После ги издълбай. Нарежи на ситно издълбаната вътрешност и я задуши заедно с лука в голям тиган със сгорещено олио. Загаси с бульон и овкуси със сол и черен пипер.
5. Напълни издълбаните краставици със смес от риба и ориз, постави ги в соса и готви под капак 12 - 15 min.
6. Извади краставиците и ги сложи на топло. Излей сметаната в соса, загрей и пасирай. Подправи с останалата горчица и малко сок от лимон. Можеш по желание да сгъстиш леко със сгъстител за сос. Сервирай соса с краставиците и останалия ориз.
Съвет:
Издълбаването на краставиците е по-лесно с прибор за издълбаване на топчета от пъпеш.