Верига от любими рецепти
Задушени краставици, пълнени с риба и ориз

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

филе от треска филе от треска
( дълбоко замразено)
350 g g
ориз ориз150 g g
копър копър1 връзка връзка
горчица горчица2 ч.л. ч.л.
лимони лимон
(сок и настъргана кора)
лук шалот лук шалот2
краставици краставица
(средноплодни или по-дебели салатни )
1 kg kg
зеленчуков бульон зеленчуков бульон300 ml ml
готварска сметана готварска сметана100 ml ml
сгъстител за светъл сос сгъстител за светъл сос
(при нужда)
олио олио2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Задушени краставици, пълнени с риба и ориз

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(1)

Начин на приготвяне

1. Пусни замразените филета треска в кипяща подсолена вода и ги вари 5 - 8 min, докато се размразят. След това ги остави да се отцедят и ги накъсай с две вилици.

2. Свари ориза във вряща подсолена вода според указанията върху опаковката и също го остави да се отцеди. Нарежи на ситно копъра.

3. Смеси 150 g ориз (остатъка остави на топло място), рибата, копъра, 1 ч. л. с връх горчица и настърганата кора на лимона. Овкуси със солта, черния пипер и малко сок от лимон.

4. Обели и нарежи лука. Обели краставиците, разрежи ги по дължина на две, а по-големите още веднъж на ширина. После ги издълбай. Нарежи на ситно издълбаната вътрешност и я задуши заедно с лука в голям тиган със сгорещено олио. Загаси с бульон и овкуси със сол и черен пипер.

5. Напълни издълбаните краставици със смес от риба и ориз, постави ги в соса и готви под капак 12 - 15 min.

6. Извади краставиците и ги сложи на топло. Излей сметаната в соса, загрей и пасирай. Подправи с останалата горчица и малко сок от лимон. Можеш по желание да сгъстиш леко със сгъстител за сос. Сервирай соса с краставиците и останалия ориз.

Съвет:
Издълбаването на краставиците е по-лесно с прибор за издълбаване на топчета от пъпеш.

Купи в Lidl

КраставициКраставици
Краставици
16.02 - 19.02
-20%
4,99
3,99*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.