Верига от любими рецепти
Пържен шаран върху патладжан с домати

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

шарана шаран1
царевично брашно царевично брашно1 ч.ч. ч.ч.
патладжан патладжан2
домати домат2
лук лук1 глави глава
чесън чесън2 скилидки скилидка
олио олио
сол сол
черен пипер черен пипер

Пържен шаран върху патладжан с домати

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(7)

Начин на приготвяне

Режем патладжана на тънки шайби, осоляваме го и го измиваме, за да падне горчивината.

Почистваме шарана, режем го на котлети и го овалваме в царевично брашно, сол и пипер. Пържим рибата в нагорещеното олио или във фритюрник (хубаво е след това да сменим мазнината, ако използваме такъв).

Изпичаме доматите с лука, чесъна, сол, пипер и олио във фурна на 180° C за 30 min, след което пасираме и прецеждаме.

Овалваме патладжана в царевично брашно и го изпържваме.

При поднасяне правим кула от патладжана с доматен сос между всеки две парчета и завършваме с котлетите от шаран.