
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
шарана шаран | 1 | ||
царевично брашно царевично брашно | 1 ч.ч. ч.ч. | ||
патладжан патладжан | 2 | ||
домати домат | 2 | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | ||
олио олио | |||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПържен шаран върху патладжан с домати
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Режем патладжана на тънки шайби, осоляваме го и го измиваме, за да падне горчивината.
Почистваме шарана, режем го на котлети и го овалваме в царевично брашно, сол и пипер. Пържим рибата в нагорещеното олио или във фритюрник (хубаво е след това да сменим мазнината, ако използваме такъв).
Изпичаме доматите с лука, чесъна, сол, пипер и олио във фурна на 180° C за 30 min, след което пасираме и прецеждаме.
Овалваме патладжана в царевично брашно и го изпържваме.
При поднасяне правим кула от патладжана с доматен сос между всеки две парчета и завършваме с котлетите от шаран.