
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
За соса
соев сос соев сос | 50 ml ml | |
кафява захар кафява захар | 100 g g | |
вода вода | 200 ml ml | |
корени от джинджифил корен от джинджифил | 20 g g | |
нишесте нишесте | 2 с.л. с.л. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listШаран темпура и хрупкави моркови с терияки сос
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Обезкостяваме шарана, филетираме го и отстраняваме кожата му. Това става най-лесно като направим разрез с нож по дължината на гръбначната кост на рибата първо от едната страна на гръбнака, послед от другата. Костите, опашката и главата ги изхвърляме.
Филетата овкусяваме леко и със сол и черен пипер. Нарязваме шарана на парчета с големина около 1 - 1, 5 cm.
В ледената вода разбиваме яйцата и добавяме пресятите сухи съставки заедно. Разбъркваме, докато всичко се смеси и получим текстура, малко по-гъста от тесто за палачинки.
Овалваме рибните филета в брашно. Загряваме олиото и потапяме всяко парче в темпурата, след тестото пържим до златисто.
Морковите нарязваме на много тънки лентички с помощта на белачка за зеленчуци. След това ги потапяме в темпурата и ги пържим до златисто, като е важно да не поставяме много наведнъж, а да ги пържим на малки части.
За соса смесваме всичко без нишестето и малко от водата в малка тенджера и оставяме да заври. Разтваряме нишестето в останалата вода и го добавяме. Оставяме соса да се сгъсти и го поднасяме към рибата и морковите.