
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСкалопини от младо телешко с рагу от гъби и лимонов сок
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Приготвяме скалопините, като нарязваме телешкото на тънки каренца. Овкусяваме със сол и черен пипер, овалваме в брашно и пържим от двете страни за около половин минута. Изваждаме и отцеждаме на хартия. Овкусяваме с лимоновия сок.
Отделно режем гъбите на кубчета и в тенджера с масло ги задушаваме, добавяме сол, черен пипер, чесън, сметана и ги продължаваме да готвим.
В тиган слагаме масло, брашното и го запържваме до златисто. Към него добавяме виното, чесъна, мащерка, 50 ml зеленчуков бульон или вода, скалопините и на бавен огън оставяме да редуцира.
Поднасяме отдолу рагуто от гъби, отгоре – скалопините и завършваме с пресен розмарин.