Верига от любими рецепти
Скалопини от младо телешко с рагу от гъби и лимонов сок

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

телешко контрафиле телешко контрафиле700 g g
печурки печурка500 g g
манатарки манатарка100 g g
лук лук
(стар)
100 g g
чесън чесън2 скилидки скилидка
краве масло краве масло50 g g
готварска сметана готварска сметана100 ml ml
лимони лимон
(сока от него)
1 бр. бр.
олио олио100 ml ml
брашно брашно50 g g
бяло вино бяло вино50 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон50 ml ml
розмарин розмарин
(пресен)
мащерка мащерка
сол сол
черен пипер черен пипер

Скалопини от младо телешко с рагу от гъби и лимонов сок

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(28)

Начин на приготвяне

Приготвяме скалопините, като нарязваме телешкото на тънки каренца. Овкусяваме със сол и черен пипер, овалваме в брашно и пържим от двете страни за около половин минута. Изваждаме и отцеждаме на хартия. Овкусяваме с лимоновия сок.

Отделно режем гъбите на кубчета и в тенджера с масло ги задушаваме, добавяме сол, черен пипер, чесън, сметана и ги продължаваме да готвим.

В тиган слагаме масло, брашното и го запържваме до златисто. Към него добавяме виното, чесъна, мащерка, 50 ml зеленчуков бульон или вода, скалопините и на бавен огън оставяме да редуцира.

Поднасяме отдолу рагуто от гъби, отгоре – скалопините и завършваме с пресен розмарин.

Купи в Lidl

Златно Добруджанско Слънчогледово олиоЗлатно Добруджанско Слънчогледово олио
Златно Добруджанско Слънчогледово олио
22.04 - 28.04
ТОП ЦЕНА
1,89лв.
Краве маслоКраве масло
Краве масло
15.04 - 21.04
НОВО!
3,89лв.
ЛукЛук
Лук
15.04 - 21.04
ПО-ЕВТИНО
1,79
1,49лв.
Кралски печуркиКралски печурки
Кралски печурки
18.04 - 21.04
-20%
4,99
3,99лв.