Верига от любими рецепти
Скалопини от младо телешко с рагу от гъби и лимонов сок

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

телешко контрафиле телешко контрафиле700 g g
печурки печурка500 g g
манатарки манатарка100 g g
лук лук
(стар)
100 g g
чесън чесън2 скилидки скилидка
краве масло краве масло50 g g
готварска сметана готварска сметана100 ml ml
лимони лимон
(сока от него)
1 бр. бр.
олио олио100 ml ml
брашно брашно50 g g
бяло вино бяло вино50 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон50 ml ml
розмарин розмарин
(пресен)
мащерка мащерка
сол сол
черен пипер черен пипер

Скалопини от младо телешко с рагу от гъби и лимонов сок

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(8)

Начин на приготвяне

Приготвяме скалопините, като нарязваме телешкото на тънки каренца. Овкусяваме със сол и черен пипер, овалваме в брашно и пържим от двете страни за около половин минута. Изваждаме и отцеждаме на хартия. Овкусяваме с лимоновия сок.

Отделно режем гъбите на кубчета и в тенджера с масло ги задушаваме, добавяме сол, черен пипер, чесън, сметана и ги продължаваме да готвим.

В тиган слагаме масло, брашното и го запържваме до златисто. Към него добавяме виното, чесъна, мащерка, 50 ml зеленчуков бульон или вода, скалопините и на бавен огън оставяме да редуцира.

Поднасяме отдолу рагуто от гъби, отгоре – скалопините и завършваме с пресен розмарин.