Верига от любими рецепти
Телешки стек с моцарела и боровинки в точени кори

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

сем. Каимски
сем. Каимски
от гр. Дупница

Съставки

телешки стекове телешки стек
(аламинут)
2 бр. бр.
вино розе вино розе200 ml ml
горчица горчица
(зърниста)
2 с.л. с.л.
чесън чесън2 скилидки скилидка
салвия салвия
(прясна)
3 - 4 листа лист
точени кори точени кори
(точени)
4
сладко от боровинки сладко от боровинки4 с.л. с.л.
бейби моцарела бейби моцарела6 бр. бр.
маслиново масло маслиново масло30 ml ml
краве масло краве масло30 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Телешки стек с моцарела и боровинки в точени кори

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

3:20 h
(12)

Начин на приготвяне

Мариноваме телешкото за около 3 h в марината от виното, горчицата, намачкания чесън и подправките.

Разтопяваме маслото с малко маслиново масло и запечатваме стековете за по 5 - 6 min от всяка страна.

Между две кори поръсваме малко маслиново масло. В единия край слагаме стека, върху него разпределяме две лъжици сладко от боровинки, а отгоре нареждаме 3 разполовени мини моцарели. Завиваме на стегнат „плик“, прибирайки горния и долния край, а след това навивайки по дължина.

Намазняваме дъното на йенска тава с масло, поставяме двата завити стека и ги намазваме с четка с мазнината, в която сме ги запържили.

Печем под капак на 200 °С до златисто.

За гарнитура приготвяме гриловани гъби и бейби царевички, предварително намазани със смес от маслиново масло, сух чесън, риган и черен пипер.

по рецепта на семейство Каимски

Купи в Lidl

Фини точени кори за баница XXLФини точени кори за баница XXL
Фини точени кори за баница XXL
29.04 - 04.05
25% БЕЗПЛАТНО
2,39лв.
Deutsche Markenbutter Краве маслоDeutsche Markenbutter Краве масло
Deutsche Markenbutter Краве масло
29.04 - 04.05
ТОП ЦЕНА
4,99лв.