
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
телешки стекове
телешки стек (аламинут) | 2 бр. бр. | ||
вино розе вино розе | 200 ml ml | ||
горчица
горчица (зърниста) | 2 с.л. с.л. | ||
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | ||
салвия
салвия (прясна) | 3 - 4 листа лист | ||
точени кори
точени кори (точени) | 4 | ||
сладко от боровинки сладко от боровинки | 4 с.л. с.л. | ||
бейби моцарела бейби моцарела | 6 бр. бр. | ||
маслиново масло маслиново масло | 30 ml ml | ||
краве масло краве масло | 30 g g | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеТелешки стек с моцарела и боровинки в точени кори
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Мариноваме телешкото за около 3 h в марината от виното, горчицата, намачкания чесън и подправките.
Разтопяваме маслото с малко маслиново масло и запечатваме стековете за по 5 - 6 min от всяка страна.
Между две кори поръсваме малко маслиново масло. В единия край слагаме стека, върху него разпределяме две лъжици сладко от боровинки, а отгоре нареждаме 3 разполовени мини моцарели. Завиваме на стегнат „плик“, прибирайки горния и долния край, а след това навивайки по дължина.
Намазняваме дъното на йенска тава с масло, поставяме двата завити стека и ги намазваме с четка с мазнината, в която сме ги запържили.
Печем под капак на 200 °С до златисто.
За гарнитура приготвяме гриловани гъби и бейби царевички, предварително намазани със смес от маслиново масло, сух чесън, риган и черен пипер.
по рецепта на семейство Каимски