Верига от любими рецепти
Солени палачинки с пиле „Жулиен“

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Димитър Тончев
Димитър Тончев
Готви с рецептите на Димитър Тончев

Съставки

За палачинките

прясно мляко прясно мляко500 ml ml
яйца яйца2 бр. бр.
сол сол0,5 ч.л. ч.л.
захар захар0,5 ч.л. ч.л.
бакпулвер бакпулвер5 g g
олио олио3 - 4 с.л. с.л.
брашно брашно150 g g

За пиле „Жулиен“

пилешко филе пилешко филе600 g g
олио олио1 - 2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
гъби гъби500 g g
топено сирене топено сирене50 g g
заквасена сметана заквасена сметана400 g g
готварска сметана готварска сметана200 ml ml
кисели краставички кисела краставичка100 g g
кашкавал кашкавал250 g g
чубрица чубрица

Солени палачинки с пиле „Жулиен“

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(162)

Начин на приготвяне

В купа добавяме всички съставки за палачинките без брашното. Разбъркваме добре и след това прибавяме и брашното. Отново разбъркваме, като добавяме лъжица по лъжица брашното, докато се получи смес с консистенцията на боза. Запържваме всяка палачинка в намазан с олио тиган на висока температура.

Когато сме готови с палачинките, започваме с приготвянето на пилето „Жулиен“. Месото нарязваме на ивички и овкусяваме със сол, черен пипер и олио. Хапките ги запържваме в тиган за 4 – 6 min. Преместваме пилешкото в отделна купа и продължаваме с приготвянето на сметановия сос.

В същия тиган добавяме още олио и задушаваме нарязаните гъби, докато омекнат. Към тях прибавяме топеното сирене и сметаната, бъркаме и оставяме да къкри, докато се сгъсти. Към получения гъбено-сметанов сос слагаме нарязаните краставички и запърженoто пиле. Овкусяваме с черен пипер, разбъркваме и оставяме да се охлади.

Слагаме от сместа с пиле върху всяка палачинка. Правим ги на квадратни пликчета и подреждаме в тава. Поръсваме с настърган кашкавал и чубрица и запичаме на 220° C, докато кашкавалът получи лек загар. Сервираме ястието, докато е още топло. По желание може да го поднесем в компанията на сос от заквасена сметана и ситно нарязани кисели краставички.

Купи в Lidl

Пресни яйца XXLПресни яйца XXL
Пресни яйца XXL
20.05 - 26.05
10 + 2 БЕЗПЛАТНО
4,99лв.