Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
За палачинките
прясно мляко прясно мляко | 500 ml ml | |
яйца яйца | 2 бр. бр. | |
сол сол | 0,5 ч.л. ч.л. | |
захар захар | 0,5 ч.л. ч.л. | |
бакпулвер бакпулвер | 5 g g | |
олио олио | 3 - 4 с.л. с.л. | |
брашно брашно | 150 g g |
За пиле „Жулиен“
пилешко филе пилешко филе | 600 g g | |
олио олио | 1 - 2 с.л. с.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
гъби гъби | 500 g g | |
топено сирене топено сирене | 50 g g | |
заквасена сметана заквасена сметана | 400 g g | |
готварска сметана готварска сметана | 200 ml ml | |
кисели краставички кисела краставичка | 100 g g | |
кашкавал кашкавал | 250 g g | |
чубрица чубрица |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСолени палачинки с пиле „Жулиен“
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
В купа добавяме всички съставки за палачинките без брашното. Разбъркваме добре и след това прибавяме и брашното. Отново разбъркваме, като добавяме лъжица по лъжица брашното, докато се получи смес с консистенцията на боза. Запържваме всяка палачинка в намазан с олио тиган на висока температура.
Когато сме готови с палачинките, започваме с приготвянето на пилето „Жулиен“. Месото нарязваме на ивички и овкусяваме със сол, черен пипер и олио. Хапките ги запържваме в тиган за 4 – 6 min. Преместваме пилешкото в отделна купа и продължаваме с приготвянето на сметановия сос.
В същия тиган добавяме още олио и задушаваме нарязаните гъби, докато омекнат. Към тях прибавяме топеното сирене и сметаната, бъркаме и оставяме да къкри, докато се сгъсти. Към получения гъбено-сметанов сос слагаме нарязаните краставички и запърженoто пиле. Овкусяваме с черен пипер, разбъркваме и оставяме да се охлади.
Слагаме от сместа с пиле върху всяка палачинка. Правим ги на квадратни пликчета и подреждаме в тава. Поръсваме с настърган кашкавал и чубрица и запичаме на 220° C, докато кашкавалът получи лек загар. Сервираме ястието, докато е още топло. По желание може да го поднесем в компанията на сос от заквасена сметана и ситно нарязани кисели краставички.