Верига от любими рецепти
Супа от свински джолан

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

свински джолан свински джолан1 - 1,2 kg kg
моркови морков1
лук лук1 глави глава
чесън чесън3 скилидки скилидка
прясно мляко прясно мляко1 l l
вода вода3 l l
брашно брашно2 с.л. с.л.
краве масло краве масло75 g g
оцет оцет30 ml ml
сол сол
червен пипер червен пипер1 ч.л. ч.л.

Супа от свински джолан

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:30 h
(33)

Начин на приготвяне

Овкусяваме джолана със сол и черен пипер и го поставяме в дълбока тенджера. Заливаме го със студена вода (около 3 l), така че да го покрие и слагаме 25 g масло.

След като водата заври, отстраняваме пяната, образувала се на повърхността. Добавяме лука и моркова, нарязани на едро. Оставяме да ври на тих огън около час и половина- два.

Когато джоланът е напълно готов, го изваждаме, обезкостяваме и го накъсваме на едри парчета. Бульона прецеждаме, след което го връщаме на котлона заедно с обезкостеното месо. Добавяме млякото и изчакваме да заври.

Междувременно загряваме останалото масло и в него запържваме брашното и червения пипер при непрекъснато разбъркване, за да се получи гладка смес. Разреждаме готовата запръжка смалко бульон от супата и добавяме всичко в тенджерата.

Сервираме супата в дълбока чиния, а като допълнение към нея поднасяме купичка със смес от ситно нарязания чесън и оцет.