
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свински джолан свински джолан | 1 - 1,2 kg kg | ||
моркови морков | 1 | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
чесън чесън | 3 скилидки скилидка | ||
прясно мляко прясно мляко | 1 l l | ||
вода вода | 3 l l | ||
брашно брашно | 2 с.л. с.л. | ||
краве масло краве масло | 75 g g | ||
оцет оцет | 30 ml ml | ||
сол сол | |||
червен пипер червен пипер | 1 ч.л. ч.л. |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСупа от свински джолан
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Овкусяваме джолана със сол и черен пипер и го поставяме в дълбока тенджера. Заливаме го със студена вода (около 3 l), така че да го покрие и слагаме 25 g масло.
След като водата заври, отстраняваме пяната, образувала се на повърхността. Добавяме лука и моркова, нарязани на едро. Оставяме да ври на тих огън около час и половина- два.
Когато джоланът е напълно готов, го изваждаме, обезкостяваме и го накъсваме на едри парчета. Бульона прецеждаме, след което го връщаме на котлона заедно с обезкостеното месо. Добавяме млякото и изчакваме да заври.
Междувременно загряваме останалото масло и в него запържваме брашното и червения пипер при непрекъснато разбъркване, за да се получи гладка смес. Разреждаме готовата запръжка смалко бульон от супата и добавяме всичко в тенджерата.
Сервираме супата в дълбока чиния, а като допълнение към нея поднасяме купичка със смес от ситно нарязания чесън и оцет.