Верига от любими рецепти
Пролетна крем супа с пушени свински гърди

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

лапад лапад200 g g
спанак спанак200 g g
аспержи аспержи50 g g
свински гърди свински гърди
(пушени)
100 g g
телешки кости телешки кости1 kg kg
дафинов лист дафинов лист2 бр. бр.
краве масло краве масло50 g g
прясно мляко прясно мляко50 ml ml
яйца яйце
(сварени)
2 бр. бр.
сол сол
черен пипер черен пипер
кимион кимион
червен пипер червен пипер
(пушен)

Пролетна крем супа с пушени свински гърди

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(3)

Начин на приготвяне

Сваряваме телешките кости с дафиновия лист в 3 l вода за 1 h.
Прецеждаме бульона и добавяме почистените и нарязани зеленчуци, солта, черния пипер и кимиона и варим за около 20 min. Добавяме млякото и маслото, пасираме и прецеждаме готовата супа.
Режем пушените свински гърди на кубчета и на сух сгорещен тиган ги сотираме до златист цвят.
Поднасяме с крутоните от свински гърди, сварените яйца и пушения пипер.