
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
леща
леща (кафява) | 400 g g | ||
лук лук | 2 | ||
чесън чесън | 5 - 6 скилидки скилидка | ||
червени чушки червена чушка | 4 | ||
червен пипер червен пипер | 2 с.л. с.л. | ||
джоджен джоджен | |||
брашно брашно | 3 с.л. с.л. | ||
краве масло краве масло | 30 g g | ||
сланина сланина | 400 g g | ||
олио олио | 30 ml ml | ||
магданоз
магданоз (по желание) | |||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеЯхния от леща с жарена сланина
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Сваряваме лещата в съотношение 1:2 с водата. Добавяме още вода, ако е необходимо.
Накълцваме лука на дребно, чесъна режем на филийки и ги запържваме в олиото, след което добавяме и нарязаните чушки. Изсипваме зеленчуците при врящата леща и продължаваме да готвим.
В същия тиган поставяме маслото и брашното и ги запържваме. Добавяме от бульона на лещата и щом стане на каша, прехвърляме в тенджерата. Посоляваме, овкусяваме с подправките и разбъркваме добре.
Режем сланината на лентички и я запичаме на грил или грил тиган. Щом хване апетитна коричка, я поднасяме към яхнията. По желание поръсваме с пресен магданоз.