Верига от любими рецепти
Яхния от леща с жарена сланина

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

леща леща
(кафява)
400 g g
лук лук2
чесън чесън5 - 6 скилидки скилидка
червени чушки червена чушка4
червен пипер червен пипер2 с.л. с.л.
джоджен джоджен
брашно брашно3 с.л. с.л.
краве масло краве масло30 g g
сланина сланина400 g g
олио олио30 ml ml
магданоз магданоз
(по желание)
сол сол
черен пипер черен пипер

Яхния от леща с жарена сланина

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(5)

Начин на приготвяне

Сваряваме лещата в съотношение 1:2 с водата. Добавяме още вода, ако е необходимо.

Накълцваме лука на дребно, чесъна режем на филийки и ги запържваме в олиото, след което добавяме и нарязаните чушки. Изсипваме зеленчуците при врящата леща и продължаваме да готвим.

В същия тиган поставяме маслото и брашното и ги запържваме. Добавяме от бульона на лещата и щом стане на каша, прехвърляме в тенджерата. Посоляваме, овкусяваме с подправките и разбъркваме добре.

Режем сланината на лентички и я запичаме на грил или грил тиган. Щом хване апетитна коричка, я поднасяме към яхнията. По желание поръсваме с пресен магданоз.

Купи в Lidl

Златно Добруджанско Слънчогледово олиоЗлатно Добруджанско Слънчогледово олио
Златно Добруджанско Слънчогледово олио
22.04 - 28.04
ТОП ЦЕНА
1,89лв.
Deutsche Markenbutter Краве маслоDeutsche Markenbutter Краве масло
Deutsche Markenbutter Краве масло
29.04 - 04.05
ТОП ЦЕНА
4,99лв.