Верига от любими рецепти
Шпикована свинска плешка с бекон

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

сем. Велчеви
сем. Велчеви
от гр. Велико Търново

Съставки

свинска плешка свинска плешка600 g g
бекон бекон300 g g
моркови морков2
чесън чесън
(малка)
1 глави глава
брашно брашно2 с.л. с.л.
соев сос соев сос2 с.л. с.л.
лимони лимон
(сока от него)
захар захар2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
бял пипер бял пипер
олио олио

Шпикована свинска плешка с бекон

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:00 h
(22)

Начин на приготвяне

Нарязваме бекона на ленти. Шпиковаме свинската плешка и в прорезите редуваме бекон, морков на ленти и няколко скилидки чесън. Овкусяваме със солта, черния и белия пипер и олиото.Слагаме плешката в тава и наливаме 2 - 3 пръста вода. Завиваме с фолио и печем на предварително загрята на 200° С фурна. След 90 min махаме фолиото и връщаме месото да се допече, така че да хване коричка.Соса приготвяме, като сгъстим брашното с бульона, в който се е пекло месото. Овкусяваме със соевия и лимоновия сос. Карамелизираме малко захар за цвят и аромат и я добавяме към соса.

по рецепта на семейство Велчеви