Верига от любими рецепти
Френска рибена чорба Буябес с препечен хляб

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

скариди скарида
(червени аржентински)
200 g g
миди мида
(смес от черни и бели)
500 g g
треска треска
(или друга бяла риба)
300 g g
лук лук1 глави глава
чесън чесън2 скилидки скилидка
резене/фенел резене/фенел1 глави глава
домати домат1 бр. бр.
картофи картоф1 бр. бр.
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
рибен бульон рибен бульон
(или зеленчуков)
1 l l
бяло вино бяло вино200 ml ml
шафран шафран2 щипки щипка
дафинов лист дафинов лист1 бр. бр.
магданоз магданоз30 g g
сол сол
черен пипер черен пипер
багети багета0,5 бр. бр.

Френска рибена чорба Буябес с препечен хляб

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(8)

Начин на приготвяне

Измиваме и добре почистваме мидите. Изхвърляме отворените миди.
Загряваме маслиновото масло в голяма тенджера и задушаваме лука, чесъна и фенела на среден огън, докато омекнат за 5 min. Добавяме нарязаните на кубчета домати и парчетата картофи и запържваме за кратко.
Добавяме бульона, бялото вино, дафиновия лист и шафрана в тенджерата. Подправяме със сол и черен пипер.
Увеличаваме котлона и оставяме супата да заври. След това намаляваме котлона, покриваме тенджерата и оставяме супата да къкри около 20 min.
Добавяме готовите миди към супата, покриваме с капака и готвим още 5 – 8 min, докато мидите се отворят.
Внимателно поставяме скаридите и филетата от треска в супата и готвим още 3 – 5 min, докато рибата се свари и скаридите порозовеят.
Овкусяваме със сол и черен пипер и гарнираме с магданоз, нарязан на ситно.
Сервираме супата с багета.