
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listФренска рибена чорба Буябес с препечен хляб
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме и добре почистваме мидите. Изхвърляме отворените миди.
Загряваме маслиновото масло в голяма тенджера и задушаваме лука, чесъна и фенела на среден огън, докато омекнат за 5 min. Добавяме нарязаните на кубчета домати и парчетата картофи и запържваме за кратко.
Добавяме бульона, бялото вино, дафиновия лист и шафрана в тенджерата. Подправяме със сол и черен пипер.
Увеличаваме котлона и оставяме супата да заври. След това намаляваме котлона, покриваме тенджерата и оставяме супата да къкри около 20 min.
Добавяме готовите миди към супата, покриваме с капака и готвим още 5 – 8 min, докато мидите се отворят.
Внимателно поставяме скаридите и филетата от треска в супата и готвим още 3 – 5 min, докато рибата се свари и скаридите порозовеят.
Овкусяваме със сол и черен пипер и гарнираме с магданоз, нарязан на ситно.
Сервираме супата с багета.