
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listЗапечени енчиладас с пълнеж от кайма и манго
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Залей доматите с гореща вода, обели ги и ги нарежи на кубчета. Обели лука и чесъна и ги нарежи на ситни кубчета. Отстрани семките на лютата чушка и я нарежи на ситно. Запържи каймата в 1 с.л. горещо маслиново масло при непрекъснато бъркане, докато стане на трохи и кафява на цвят. Добави доматите и пържи ок. 8 min, докато се изпари течността.
2. Обели мангото, отрежи месестата част от костилката и я нарежи на фини кубчета. Разбъркай с каймата и готви 2 - 3 min. Подправи пикантно и остави на страна.
3. Смеси брашното и ½ ч.л. сол. Разбий прясното мляко, минералната вода, яйцата и 1 с. л. маслиново масло, разбъркай с брашнената смес до гладко тесто и го остави 15 min да набъбне.
4. Изпържи в останалото сгорещено маслиново масло една след друга 4 - 6 палачинки от тестото, като пържиш 1 - 2 min от всяка страна. Напълни палачинките с каймата, навий ги и ги постави една до друга в намазнена тавичка.
5. Смеси и разбъркай кашкавала и заквасената сметана, подправи с черен пипер и разпредели сместа върху палачинките. Печи 30 - 35 min в предварително загрята на 180°C фурна до кафяво. Ястието си подхожда със салата от домати.
Съвет:
Ако бързаш, вместо палачинки можеш да използваш готови пшенични тортили.