Верига от любими рецепти
Запечени енчиладас с пълнеж от кайма и манго

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

брашно брашно125 g g
прясно мляко прясно мляко200 ml ml
домати домат400 g g
лук лук1 глави глава
чесън чесън2 скилидки скилидка
люти чушки люта чушка
(червена)
1
кайма кайма
(смес)
700 g g
маслиново масло маслиново масло4 с.л. с.л.
манго манго250 g g
вода вода150 ml ml
яйца яйце2
кашкавал кашкавал
(настърган)
200 g g
заквасена сметана заквасена сметана200 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Запечени енчиладас с пълнеж от кайма и манго

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:40 h
(5)

Начин на приготвяне

1. Залей доматите с гореща вода, обели ги и ги нарежи на кубчета. Обели лука и чесъна и ги нарежи на ситни кубчета. Отстрани семките на лютата чушка и я нарежи на ситно. Запържи каймата в 1 с.л. горещо маслиново масло при непрекъснато бъркане, докато стане на трохи и кафява на цвят. Добави доматите и пържи ок. 8 min, докато се изпари течността.

2. Обели мангото, отрежи месестата част от костилката и я нарежи на фини кубчета. Разбъркай с каймата и готви 2 - 3 min. Подправи пикантно и остави на страна.

3. Смеси брашното и ½ ч.л. сол. Разбий прясното мляко, минералната вода, яйцата и 1 с. л. маслиново масло, разбъркай с брашнената смес до гладко тесто и го остави 15 min да набъбне.

4. Изпържи в останалото сгорещено маслиново масло една след друга 4 - 6 палачинки от тестото, като пържиш 1 - 2 min от всяка страна. Напълни палачинките с каймата, навий ги и ги постави една до друга в намазнена тавичка.

5. Смеси и разбъркай кашкавала и заквасената сметана, подправи с черен пипер и разпредели сместа върху палачинките. Печи 30 - 35 min в предварително загрята на 180°C фурна до кафяво. Ястието си подхожда със салата от домати.

Съвет:
Ако бързаш, вместо палачинки можеш да използваш готови пшенични тортили.