« Назад

Баничка с броколи, сирене и ементал

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

60 min
(11)
Време
Трудност
11 Рейтинг
Баничка с броколи, сирене и ементал
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 60 min

Отделяме връхчетата на броколите от стъблото и ги бланшираме, като първо ги потапяме за 2 min в подсолена вряща вода, след което ги охлаждаме в леденостудена вода.

Разбиваме две яйца и един белтък (останалия 1 жълтък отделяме за после), към тях добавяме киселото мляко и натрошеното краве сирене, а накрая и бланшираните и отцедени броколи.

Разстиламе корите, налагаме ги по две една върху друга и ги намазваме с масло. Разрязваме ги на две и върху всяка част поставяме от сместа. Възможностите са или да завием корите като охлюв, като внимаваме, защото се начупват лесно, или да ги оформим като плик, по средата на който остава плънката.

Подреждаме оформените банички в предварително намаслена тава и ги намазваме отгоре със смес от разбития отделен жълтък и останалото масло. Поръсваме ги с настъргания ементал и ги печем 40 – 45 min в предварително загрята на 180° С фурна.

Слагаме баничка в кутията за училище, след като изстине напълно.