« Назад

Чийзкейк с шоколад и банани

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

90 min
(0)
Време
Трудност
0 Рейтинг
Чийзкейк с шоколад и банани
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 90 min
Допълнителна информация:

плюс времето за изстиване и охлаждане)

1. Нарежи 80 g масло на кубчета. Омеси ги в гладко тесто заедно с 60 g пудра захар, жълтъка, солта, брашното и какаото. При нужда добави 1 – 2 с. л. студена вода.

2. Разстели тестото в намазнена форма за печене (Ø 26 cm), като преди това сложиш хартияз а печете на дъното. Притисни добре тестото с набрашнени пръсти, набоди го с вилица на много места и го остави 1 h на хладно.

3. Покрий тестото с хартия за печене и отгоре запълни със сушените варива за печенето на сляпо. Печи 10 min в предварително загрята на 200° C фурна. Отстрани хартията и варивата и печи още 3 min. Остави блата да изстине малко. Намали температурата на фурната на 170 °C.

4. В това време разбий прясното сирене, маскарпонето, яйцата, останалата пудра захар и ванилията. Обели бананите, нарежи ги на кубчета, добави ги и разбъркай. Излей крема върху опечения блат и печи в нагрятата фурна ок. 35 min, докато кремът стегне.

5. Остави чийзкейка 5 min в изключената фурна. После го извади и го остави да изстине върху кухненска решетка.

6. Извади чийзкейка от формата. Накълцай на едро банановия чипс. Натроши шоколада и го разтопи с останалото масло на гореща водна баня. Остави го малко да изстине, след това го намажи тънко върху чийзкейка. Наръси отгоре банановия чипс и остави да стегне.

 

Съвет: Чийзкейкът е още по-вкусен, ако се остави да престои един ден на хладно място.