Верига от любими рецепти
Хапки с кайсии и бадеми

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

кайсии кайсия
(средни по големина узрели )
15
бадеми бадем150 g g
брашно брашно300 g g
бакпулвер бакпулвер1 пакетчета пакетче
готварска сметана готварска сметана400 ml ml
захар захар200 g g
сол сол1 щипки щипка
яйца яйца4
извара извара
(40% )
500 g g
хартия за печене хартия за печене
кайсиев конфитюр кайсиев конфитюр150 g g

Хапки с кайсии и бадеми

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(5)

Начин на приготвяне

Измий кайсиите, раздели ги на две и отстрани костилките. Смели бадемите на ситно и ги смеси с брашното и бакпулвера.

Разбий сметаната, захарта и солта, но сместа не бива да става прекалено твърда. Добавяй яйцата едно по едно и разбъркай много добре с движения отдолу нагоре. Добави и брашното и бадемите и разбъркай кратко, докато се получи гладко тесто. Разстели тестото в покрита с хартия за печене плитка тава и отгоре подреди равномерно половинките кайсии.

Печи сладкиша 20 - 25 min в предварително загрята на 200°C фурна, докато стане златистокафяв. Остави го да изстине и след това го нарежи на парчета. Разбъркай изварата с конфитюра и преди сервиране капни по-малко от сместа върху всяко парче.

Съвет:
Извън сезона на кайсиите можеш да използваш също и 600 g отцедени кайсии от консерва.

An Error Occurred: Internal Server Error

Oops! An Error Occurred

The server returned a "500 Internal Server Error".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.