Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
кайсии
кайсия (средни по големина узрели ) | 15 | |
бадеми бадем | 150 g g | |
брашно брашно | 300 g g | |
бакпулвер бакпулвер | 1 пакетчета пакетче | |
готварска сметана готварска сметана | 400 ml ml | |
захар захар | 200 g g | |
сол сол | 1 щипки щипка | |
яйца яйца | 4 | |
извара
извара (40% ) | 500 g g | |
хартия за печене хартия за печене | ||
кайсиев конфитюр кайсиев конфитюр | 150 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listХапки с кайсии и бадеми
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измий кайсиите, раздели ги на две и отстрани костилките. Смели бадемите на ситно и ги смеси с брашното и бакпулвера.
Разбий сметаната, захарта и солта, но сместа не бива да става прекалено твърда. Добавяй яйцата едно по едно и разбъркай много добре с движения отдолу нагоре. Добави и брашното и бадемите и разбъркай кратко, докато се получи гладко тесто. Разстели тестото в покрита с хартия за печене плитка тава и отгоре подреди равномерно половинките кайсии.
Печи сладкиша 20 - 25 min в предварително загрята на 200°C фурна, докато стане златистокафяв. Остави го да изстине и след това го нарежи на парчета. Разбъркай изварата с конфитюра и преди сервиране капни по-малко от сместа върху всяко парче.
Съвет:
Извън сезона на кайсиите можеш да използваш също и 600 g отцедени кайсии от консерва.