« Назад

Лаврак, запечен със скаморца

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

40 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Лаврак, запечен със скаморца
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 40 min

Изчистваме лаврака и отделяме филетата, като отстраняваме кожата и костите.
Обелваме доматите и махаме семките, след което ги нарязваме на кубчета. Загряваме маслиновото масло заедно с маслото в тиган и задушаваме доматите за 2 – 3 min. Прибавяме чесъна и босилека, нарязани на ситно, и задушаваме още две минути.
Намазваме тава за печене с масло и нареждаме филе от лаврака, върху него конкасе от домат, филийка скаморца, след което по още един ред филе от рибата, конкасето и накрая завършваме със скаморца. Поръсваме със сол и черен пипер и печем 20 min в предварително загрята на 180°С фурна.
Пюрето приготвяме, като сваряваме обелените и нарязани на кубчета картофи. Отцеждаме ги от водата, подправяме със сол и черен пипер и добавяме разтопеното масло и топлото мляко. Намачкваме ги и разбъркваме до образуването на хомогенна смес. Накрая прибавяме сметаната и индийското орехче.