« Назад

Паеля със заешко и скариди

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

60 min
(4)
Време
Трудност
4 Рейтинг
Паеля със заешко и скариди
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 60 min

Обезкостяваме бутчетата на заека (от останалото месо можем да приготвим заешка супа) и начукваме месото, за да стане по-фино. Нарязваме го на кубчета и овкусяваме със сол и черен пипер. Загряваме маслиново масло в голям тиган и запържваме месото. Междувременно нарязваме зеленчуците на ситно и след като месото се запържи, го изваждаме и слагаме в тигана зеленчуците. Когато омекнат, към зеленчуците прибавяме ориза, бъркаме, докато се запържи добре, и започваме постепенно да прибавяме бульон, почти до готовност на ориза. Слагаме шафрана, след което прибавяме измитите и почистени скариди, отцедения грах, заешкото месо и доливаме още малко бульон. Подправяме със сол и черен пипер и оставяме ястието да къкри още 15 min.
Сервираме паелята с накълцания магданоз, резен лимон и аранжираме с прясна мащерка.