« Назад

Пене с италиански зеленчуци и лимонова рикота

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

60 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Пене с италиански зеленчуци и лимонова рикота
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 60 min

1. Вари 5 – 7 min боба в предварително завряла и подсолена вода. Измий лимона с гореща вода. Настържи малко кора и го изстискай. Настържи пармезана.

2. Обели чесъна, пресовай го, смеси го с рикотата и кората от лимон и разбъркай добре. Овкуси със солта, черния пипер и малко сок от лимон. Остави на хладно.

3. Излей водата от боба, залей го със студена, остави го да се отцеди и отстрани обелките с леко стискане на зърната.

4. Измий салатата, остави я да се отцеди и я накъсай. Нарежи тиквичките на дебели шайби. Обели лука и го нарежи на фини кръгчета. Отстрани семките на лютата чушка и я нарежи на ситно.

5. Накъсай броколите на розички и ги бланширай ок. 3 min в по-голямо количество вряща подсолена вода. Извади ги и ги остави да се отцедят.

6. Свари пастата във вряща вода според указанията върху опаковката.

7. В това време изпържи тиквичките в сгорещено маслиново масло за 5 min от двете страни. Подправи със сол и черен пипер. Добави лютата чушка и лука и пържи още 1 min. Добави и броколите и черния боб и загаси с 1 – 2 черпака от водата, в която се е варила пастата. Готви под капак.

8. Излей водата от пастата и я смеси със салатата с готовите зеленчуци. Подправи със солта, черния пипер и малко сок от лимон. Отгоре разпредели лимоновата рикота и настъргания пармезан.