
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пене ригате паста пене ригате | 250 g g | ||
сланина
сланина (шарена) | 300 g g | ||
ементал ементал | 150 g g | ||
картофи картоф | 500 g g | ||
див лук див лук | 0,5 връзка връзка | ||
лук лук | 2 | ||
готварска сметана готварска сметана | 100 ml ml | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 100 ml ml | ||
ябълков мус ябълков мус | 720 ml ml | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
индийско орехче индийско орехче |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеАлпийски макарони с ябълков мус
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели картофите и ги нарежи на кубчета с големина ок. 2 cm. Вари ги 10 - 12 min заедно с пастата в по-голямо количество подсолена вода. Излей водата, залей ги със студена и ги изсипи в намазнена тава.
2. Обели лука и го нарежи на кубчета. Отдели кожата от сланината и я нарежи на кубчета. Запечи я за 1 - 2 min в тиган с незалепващо покритие. Добави лука и го задуши, докато стане стъклен. Загаси със сметаната и бульона, овкуси с черен пипер и малко индийско орехче и остави да къкри 2 min.
3. Изсипи върху пастата и разбъркай внимателно. Наръси настърганото сирене Ементал и запечи за ок. 30 min в предварително загрята на 200° C фурна.
4. Нарежи дивия лук на колелца и го наръси върху запеканката. Сервирай с ябълковия мус. Към ястието подхожда зелена салата.