Верига от любими рецепти
Лазаня с доматен сос, кайма и сирена

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

телешка кайма телешка кайма1 опаковки опаковка
свинска кайма свинска кайма1 опаковки опаковка
кори за лазаня кора за лазаня500 g g
червен лук червен лук2 глави глава
чесън чесън3 - 4 скилидки скилидка
доматен сос доматен сос500 ml ml
доматено пюре доматено пюре2 с.л. с.л.
печурки печурка200 g g
червено вино червено вино200 ml ml
яйца яйце2
сирене Рикота сирене Рикота300 g g
сирене „Грана Падано“ сирене „Грана Падано“200 g g
босилек босилек
маслиново масло маслиново масло
сол сол
черен пипер черен пипер

Лазаня с доматен сос, кайма и сирена

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

3:00 h
(8)

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно лука и чесъна и ги задушаваме в сгорещеното маслиново масло. Добавяме двете кайми и ги запържваме, докато станат леко кафеникави, като разбъркваме на често. Прибавяме и нарязаните на полумесеци гъби и щом омекнат, слагаме доматеното пюре. Запържваме го леко, доливаме виното и го редуцираме. Добавяме доматения сос и бъркаме 1 - 2 min, докато започне да бълбука. Намаляваме котлона на средна степен и доливаме вода, докато течността покрие сместа. Овкусяваме със сол и пипер и оставяме да къкри така около час, като от време на време разбъркваме.

Разбиваме яйцата с вилица, добавяме сирене Рикота и разбъркваме добре. На дъното на плитка правоъгълна тава поставяме малко от доматения сос с каймата и започваме да редим корите. Най-важно е да разпределим сосовете според това колко слоя се очертава да направим. Намазваме корите със сместа от сиренето и яйцата, отгоре с доматения сос, след което повтаряме в този ред. Завършваме с малко доматен сос и нареждаме нарязаната моцарела. Поставяме алуминиево фолио и печем 60 - 80 min в предварително загрята на 180°С фурна. Махаме фолиото, настъргваме сиренето Грана Падано и печем още 10 - 15 min до получаването на златист загар.

Поднасяме лазанята с накъсан пресен босилек.