Верига от любими рецепти
Ньоки с гъби и брюкселско зеле

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

брюкселско зеле брюкселско зеле
(замразено)
500 g g
ньоки ньоки600 g g
манго манго1
печурки печурка500 g g
лук лук4
филирани бадем филиран бадеми20 g g
краве масло краве масло2 с.л. с.л.
къри къри2 ч.л. ч.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон250 ml ml
готварска сметана готварска сметана100 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Ньоки с гъби и брюкселско зеле

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

35 min
(2)

Начин на приготвяне

1. Размразяваме брюкселското зеле във вряща подсолена вода за 3 - 5 min, изливаме я и го оставяме да се отцеди. Междувременно почистваме печурките, нарязваме по-големите на две или на четири. Обелваме лука и го накълцваме.

2. В голям тиган без мазнина запичаме леко бадемите, изваждаме ги и ги оставяме настрана. Сгорещяваме в тигана маслото и запържваме в него гъбите и лука за 3 min, като бъркаме непрекъснато. Поръсваме къри и задушаваме 1 min. Загасяме със зеленчуковия бульон и сметаната. Овкусяваме със солта и черния пипер. Добавяме брюкселското зеле и задушаваме под капак 5 min.

3. Обелваме мангото, изрязваме месестата част от костилката и го нарязваме на кубчета. Във вряща подсолена вода варим ньоките според указанията върху опаковката. Подправяме сместа от гъби и брюкселско зеле, при нужда сгъстяваме леко, добавяме мангото и готвим, докато мангото се сгорещи. Гарнираме с отцедените ньоки и поръсваме с бадемите.