Верига от любими рецепти
Спагети с моцарела и чери домати

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

чери домати чери домат500 g g
печурки печурка
(печурки)
250 g g
пресен лук пресен лук1 връзка връзка
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон200 ml ml
готварска сметана готварска сметана100 ml ml
босилек босилек1 връзка връзка
спагети спагети400 g g
бейби моцарела бейби моцарела125 g g
сол сол
черен пипер черен пипер
сгъстител за светъл сос сгъстител за светъл сос

Спагети с моцарела и чери домати

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(91)

Начин на приготвяне

1. Кипни в голяма тенджера вода с доста сол. Измий чери доматите и ги остави да се отцедят. Почисти и измий печурките, остави ги да се отцедят и отстрани стволчетата. Измий зеления лук и го нарежи на колелца.

2. Загрей маслиновото масло в голям тиган. Запържи в него гъбите за 3 min, като ги обръщаш непрекъснато. Добави зеления лук и пържи още 1 min. Загаси със зеленчуковия бульон и сметаната. Добави чери доматите. Овкуси със солта и черния пипер и готви под капак ок. 5 min, докато доматите омекнат, но не се разпадат. При необходимост сгъсти леко със сгъстител за сос.

3. В това време свари спагетите във вряща подсолена вода според указанията върху опаковката „ал денте“. Откъсни листенцата на босилека. Моцарелата остави да се отцеди. Добави я с босилека към соса и подправи. Изсипи спагетите в цедка и ги остави да се отцедят. Разпредели със соса по чиниите.

Купи в Lidl

Кралски печуркиКралски печурки
Кралски печурки
28.09 - 01.10
2,99*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.