« Назад

Пирожки с ориенталски пълнеж от моркови и кайма

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

60 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Пирожки с ориенталски пълнеж от моркови и кайма
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 60 min

1. Обели и настържи фино морковите. Обели и накълцай лука. Запържи каймата за 5 – 7 min в сгорещено маслиново масло при непрестанно бъркане, докато стане на трохи. Подправи със сол, черен пипер, канела, кимион и кориандър.

2. Добави доматената паста, морковите и лука и пържи още 3 - 5 min. Овкуси пикантно и остави леко да изстине.

3. Разбий яйцето и пълномаслената сметана, добави ги и разбъркай внимателно.

4. Разстели тестото и го раздели на триъгълници. Разпредели върху тях пълнежа и прегъни ъглите, така че да се получат пирожки. С вилица притисни по ръбовете и постави пирожките в 2 покрити с хартия за печене тави. Разбий течната сметана и жълтъка и с четка намажи със сместа пирожките.

5. Печи тавите една след друга 12 – 15 min в предварително загрята на 200° C фурна, докато станат хрупкави.

 

Идея: Ако имаш фурна с вентилатор, можеш да изпечеш двете тави едновременно. В този случай я загрей на 180° C.