« Назад

Португалско рибно ястие

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

40 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Португалско рибно ястие
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 40 min
Допълнителна информация:

без времето за размразяване

1. Размрази рибните филета. Обели лука и чесъна, нарежи лука на резени, а чесъна на шайби. Изсипи нахута в цедка, изплакни го и го остави да се отцеди.

2. Почисти тиквичките и патладжана, разрежи ги на две по дължина, а после – на едро на кубчета. Запържи в две с. л. сгорещено маслиново масло за 3 – 4 min, като бъркаш непрекъснато. Овкуси ги със солта и черния пипер и ги извади.

3. Задуши за 1 – 2 min лука и чесъна в останалото горещо олио, докато станат стъклени. Загаси с червеното вино, 150 ml бульон и доматите. Подправи със сол и черен пипер, захар, розмарин и дафинов лист и остави да заври. Добави нахута и готви 10 min под капак.

4. Междувременно измий рибните филета, подсуши ги, нарежи ги на хапки и ги посоли леко. Добави ги в тенджерата заедно с тиквичките, патладжана и евентуално още бульон. Вари под капак 5 – 7 min на слаб огън, след това овкуси.